Annonce
Rundt om Viborg

Naboer vil have bufferzone til nyt boligområde

Kortet viser, hvordan byggegrundene i den kommende udstykning ved Vingevej skal placeres, og hvordan man kan placere husene på grundene. Kort: Viborg Kommune
Viborg Byråds tekniske udvalg skal tage stilling til lokalplanforslaget for et nyt boligområde i Ørum og til naboernes ønske om at få større afstand til den nye bebyggelse.
Annonce

Ørum: Naboerne til det kommende boligområde ved Vingevej i Ørum kunne godt tænke sig at få større afstand til det kommende nybyggeri. Derfor har de i alt 20 grundejere i et høringssvar til Viborg Kommune bedt om at få udvidet en bufferzone til det nye boligområde, og nogle ønsker også at købe arealet i bufferzonen, så deres grunde bliver større, og de dermed får mere plads, når de mister udsynet til det, der i dag er en mark.

Viborg Byråds tekniske udvalg skal på sit møde onsdag behandle lokalplanforslaget for boligområdet, efter at det har været i høring, men der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at beboerne i Ørum får opfyldt deres ønske. Kommunens forvaltning indstiller til politikerne, at man ikke efterkommer ønskerne.


Teknisk udvalg skal også tage stilling til vejnavnet i den nye udstykning. Forvaltningen foreslår Lundhøjvej efter en gravhøj syd for Egelundsparken eller Ørumgårdsvej efter en gammel såkaldt sædegård, der lå syd for Ørum by.


Hvis naboerne får deres ønske opfyldt vil otte af de 14 kommende byggegrunde i udstykningen bliver mindre, og det vil forringe muligheden for en fleksibel placering af husene på disse grunde, mener forvaltningen.

Annonce

Foreslår lavere huse

Høringssvaret fra naboerne er underskrevet af 20 grundejere, der bor langs Vingevejs nordside og Degnevængets vestside. De ønsker, at den fire meter brede bufferzone øges til mindst seks eller helst 10 meter. Hvis bufferzonen ikke ændres, opfordrer de i stedet til, at der indføres et krav om, at de kommende huse, der ligger nærmest Degnevænget og Vingevej kun må have en maksimumhøjde på 6,5 meter. Det skal sikre mindre indblik og skyggevirkning i de eksisterende haver.

Ifølge lokalplanforslaget må husene i den nye udbygning være i højst to etager og med en bygningshøjde på 8,5 meter. Det er disse regler, der generelt gælder i nye boligområder i kommunen. En bolig i to etager skal som minimum placeres fem meter fra skellet. En bolig i en etage må være 2,5 meter fra skellet.

Annonce

To vejnavne på tale

Den nye udstykning skal imødekomme den ret store efterspørgsel, der i de seneste år har været på byggegrunde i Ørum, og den skal ligge på en del af en landbrugsejendom, som kommunen har købt. En anden del af ejendommens arealer bruges ved udvidelsen af Ørum Skole og etableringen af et nyt børnehus.

Teknisk udvalg skal også tage stilling til vejnavnet i den nye udstykning. Forvaltningen foreslår Lundhøjvej efter en gravhøj syd for Egelundsparken eller Ørumgårdsvej efter en gammel såkaldt sædegård, der lå syd for Ørum by.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce