Annonce
112

Narko-nummerpladetyve med 200 kilometer i timen: Drønede ud ad landevej med politiet i hælene

Natten til onsdag jagtede politiet to nummerpladetyve. Omkring klokken 3.17 blev de stoppet på vejen til Holstebro. Arkivfoto.
I nat fik en forbipasserende øje på to nummerpladetyve i aktion i Houlkær. Omkring en time senere var de anholdt på vejen mod Holstebro - påvirket af stoffer og med op til 200 kilometer i timen.
Annonce

Viborgegnen: En opmærksom beboer opdagede natten til onsdag, at noget var helt galt på en parkeringsplads ved blokkene på Odshøjvej.

Omkring klokken 2.10 så vedkommende, at to personer var i gang med at pille nummerplader af nogle parkerede biler, og derfor ringede vedkommende straks til politiet og anmeldte tyveriet.

Inden politiet kom til stedet, nåede de to nummerpladetyve at stikke af derfra.

Der gik dog ikke længe, før de to tyve blev fundet i deres bil af en politipatrulje. De blev set på Holstebrovej øst for Hagebro, og da politiet satte efter bilen, gassede de to tyve op og drønede mod vest med op til 200 kilometer i timen.

Annonce

Mere på samvittigheden

Efter lidt mere end en håndfuld kilometer på landevejen gik den dog ikke længere for de to nummerpladetyve. De stoppede selv og holdt ind til siden ved Møgelvangvej omkring Herrup.

Da politiet så endelig - omkring klokken 3.17 - fik lejlighed til at tale med de to mænd, viste det sig, at bilens fører, en 34-årig mand fra Viborg, både var påvirket af narkotika og desuden ikke var i besiddelse af et kørekort. Ud over dette blev han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisning om at stoppe bilen og for at bryde færdselslovens hastighedsbegrænsning med flere længder.

Både han og passageren, en 24-årig mand fra Viborg, blev desuden sigtet for at stjæle en del nummerplader, som politiet fandt i bilen. Derudover fandt betjentene en del andre genstande, som kan tyde på, at de to herrer har andre og flere ting på samvittigheden.

Onsdag morgen var de to mænd stadig anholdt, og politiet overvejer nu, om der er materiale nok til, at de kan fremstilles i grundlovsforhør, fortæller Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce