Annonce
Bjerringbro

Natteravnene kan ikke stoppe hele balladen ved kajak- og teltplads

Natteravnene med formanden Michael Jensen (th) er fra torsdag aften klar i  Bjerringbro. Arkivfoto: Lars Christiansen
Bychefen minder om, at området ved Gudenåen er for alle
Annonce

Bjerringbro: Når Natteravnene i Bjerringbro har debut torsdag aften, så er det ikke ensbetydende med, at festerne er væk fra området ved Gudenåen. Men formanden for Natteravnene Michael Jensen håber, at gruppens tilstedeværelse i gaderne kan lægge en dæmper på uroen.

Mandag 6. juli blev der indført ordensregler for ophold i området mellem de to broer ved Gudenåen, først og fremmest skal der slukkes for musikken senest klokken 20, og Bjerringbro Byforum har en aftale med politiet om ekstra patruljering i området. Som fortalt i lørdagsavisen og at dømme efter kommentarerne på facebook, så er der rigtig mange, som har savnet regler for ophold ved Bjerringbro Kano- og Teltplads.

- Problemerne ved åen er blevet værre de seneste to år. I år er det ekstra slemt, formodentlig fordi mange unge har været hjemme på grund af corana-krisen, og når så man endelig må komme ud, og vejret er godt, så mødes man ved åen, siger Michael Jensen.


Problemerne ved åen er blevet værre de seneste to år. I år er det ekstra slemt, formodentlig fordi mange unge har været hjemme på grund af corana-krisen, og når så man endelig må komme ud, og vejret er godt, så mødes man ved åen.

Michael Jensen, fmd. for Natteravnene


Annonce

Væresteder

Selv om Natteravnene efter nogle års pause igen er på gaderne i  Bjerringbro, minder Michael Jensen om, at Natteravnene ikke har beføjelser.

- Vi kan snakke med de unge og hjælpe dem, hvis de er kommet til skade. Men jeg håber dog,  at vores tilstedeværelse kan lægge en dæmper på festen, og de unge måske lige tænker sig lidt om, når de ser os i de gule jakker, siger han, som håber, at problemerne på sigt kan løses ved at byen får et værested for de unge i 8. og 9. klasse.

- Møllerne arbejder på etablering af Broen, som er for de 17-18 årige og lidt ældre, og Perronen er for dem i 7. klasse, men der mangler noget for dem imellem, op det håber jeg, at vi kan få etableret, siger han.

Det er ikke kun Natteravnene, som kommer på gaden, også Viborg Kommunes gadeplan-medarbejdere vil besøge Bjerringbro den kommende tid.

Annonce

Førstehjælp

Bychef  Lars Christiansen glæder sig over, at der nu efter flere ugers forberedelse er udstedt ordensbestemmelser for ophold ved Bjerringbro Kano- og Teltplads. Han tror dog ikke på, at festerne forsvinder, selv om musikken skal være slukket klokken 20.

- De unge skal også være et sted.  Reglerne er ikke forbud mod at være der, men det er en slags førstehjælp til, at vi får standset larmen, så naboerne kan få ro,  siger bychefen, som sammen med SSP-samarbejdet og politiet længe har arbejdet på at indføre ordensbestemmelserne.

-  Det er jo ikke noget nyt problem, men det er som om, at det er eskaleret de seneste år. De unge er ikke længere så autoritetstro som tidligere. De stiller spørgsmål ved mange ting,  som hvorfor der er nogen, der skal bestemme over området, og hvis/når politiet kommer, så diskuterer de unge også med dem. Og ja det er jo noget, vi selv har opdraget de unge mennesker til, siger Lars Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce