Annonce
Viborg

Naturmand er begejstret over forslag om dyrepark ved Viborg: - En glimrende idé

Det kan blive synet om efteråret. Brølende kronhjorte.
Tidligere naturskoleleder og nuværende formand for Danmarks Naturfredningsforening i Viborg, Jens Frydendal, synes, at en dyrepark ved Klostermarken kunne være en rigtig god ting for Viborg.
Annonce

Viborg: Brølende kronhjorte i bynære områder er ikke hverdagskost, men det kan det blive.

Det mener i hvert fald Jens Frydendal, der i mange år var leder af naturskolen og er nuværende formand for Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Viborg.

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé med en dyrepark i Viborg Naturpark og i Klostermarken. Jeg understreger lige, at jeg udtaler mig på egne vegne, idet vi ikke har drøftet ideen i bestyrelsen endnu. Der gør vi først om en uges tid, siger Jens Frydendal.

Ideen om at skabe Viborgs svar på dyrehaverne ved Aarhus og København kom formanden for klima- og miljøudvalget, Stine Damborg Hust (K), med i folkebladet for en måneds tid siden.

- Jeg har siden fået rigtig god respons på ideen. På folkebladets Facebook-side kom der mange "likes" på artiklen, siger Stine Damborg.

Byrådet har besluttet at bruge penge på at undersøge ideen nærmere som et led i planlægningen i øvrigt af Viborg Naturpark.

- Pengene rækker ganske vist ikke til at lave selve parken, men nu har vi jo ved budgetforliget besluttet at investere 27 millioner kroner i grøn omstilling, så måske kunne vi bruge nogle af disse penge på en dyrepark, siger Stine Damborg.

Annonce

Dyr til gavn

Jens Frydendal påpeger flere gode ting ved at skabe en større dyrepark i området. Dels vil det gavne Klostermarken, for dyrene vil sørge for, at marken ikke springer i skov, dels vil der jo være noget flot at kigge på, når man færdes i området.

- Jeg så jo helst, at det blev kronvildt, for det er en dansk hjort. Det er dåvildt og sikavildt ikke, men det skal nu ikke skille os ad. Vil flest helst have dåvildt eller sikavildt, så tager jeg den med, siger Jens Frydendal.

Han ser for sig, at et stort område kunne hegnes ind, således at en dyrepark ville kunne strække sig helt ud til Bruunshåb.

- Og for min skyld kunne man godt tage golfbanen med. Det kan lade sig gøre ved København. Så kan det også være muligt i Viborg, siger Jens Frydendal.

At en dyrepark vil være et stort plus for Viborg, er Stine Damborg Hust ikke i tvivl om.

- Der er jo mange fra Viborg, som kører til Aarhus bare for at besøge dyreparken i Marselisborg Skoven. Jeg er sikker på, at en park her i Viborg vil trække folk til fra andre byer, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce