Annonce
Navne

Naturpris til Karen Marie Jørgensen

Naturfredningsforeningens lokalformand, Jens Frydendal, overrakte prisen til Karen Marie Jørgensen.
Annonce

Viborg: Danmarks Naturfredningsforening i Viborg gav i år naturprisen til Karen Marie Jørgensen for hendes og hendes mand Jens' store arbejde med at få etableret Jordbro Engsø.

Desværre døde Jens Jørgensen i juni 2018 og fik derfor ikke glæden af at nyde denne naturperle, skabt på en stor del af den jord, der hører til deres ejendom lige nord for Knudby.

Til gengæld kan både dyre- og plantelivet nyde godt af Jordbro Engsø, for ikke at tale om alle de naturelskere, der i årene fremover kan nyde søen og dens omgivelser. I forbindelse med søen kan man i det nyrenoverede Kærhus søge læ til sin frokost og samtidig blive klogere på søen og dens historie ved at studere de mange plancher på væggene.

Karen Marie og Jens Jørgensen har i arbejdet haft god opbakning fra en række organisationer og fonde, ligesom både Viborg og Skive kommuner samt Naturstyrelsen har gjort et stort arbejde. Det var imidlertid alt sammen næppe blevet til noget, hvis ikke Karen Marie og Jens som de største lodsejere var gået helhjertet ind i sagen.

DN-Viborgs naturpris gives til en person, forening, institution eller virksomhed, som har gjort eller medvirket til en ekstraordinær indsats for at forbedre, beskytte eller formidle naturen og miljøet i Viborg Kommune, eller for at have gjort en ekstraordinær indsats for, at kommunens borgere har fået bedre muligheder for at opleve naturen.

Årets modtager af naturprisen opfylder faktisk alle betingelser for at modtage prisen, så det var et let valg for DN-Viborgs bestyrelse at pege på Karen Marie Jørgensen som prismodtager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce