Annonce
Rundt om Viborg

Naturstien åbner igen i næste uge

Jordfaldshullet opstod i påsken ved naturstien, der skal lægges om, så man får en sikker afstand til hullet. Arkivfoto: Rikke Friis
Naturstien ved Mønsted Kalkgruber har været lukket efter at et nyt jordfaldshul opstod i påsken - nu får stien et nyt forløb med sikker afstand til hullet, og stien åbner formentlig i den kommende uge.

Mønsted: Der er snart udsigt til, at man igen kan gå en tur på naturstien ved Mønsted Kalkgruber. Naturstien har været lukket midlertidigt som følge af, at der er i påsken - et sted mellem Langfredag og 2. påskedag - opstod et nyt jordfaldshul.

Jordfaldshullet opstod ved naturstien, som løber rundt om Mønsted Kalkgrubers åbne kalkbrud og er omkring to meter bredt, tre meter langt og i omegnen af fire til fem meter dybt. I samråd med Naturstyrelsen, der ejer kalkgruberne, valgte man at spærre hele naturstien af som en sikkerhedsforanstaltning, indtil man fik lavet nogle geologiske vurderinger. Det er nemlig før set, at jordfaldshuller udvider sig, eller der opstår nye skred.

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Geo Aarhus har været på stedet for at vurdere jordfaldshullet, og firmaet har efterfølgende lavet en rapport, som anbefaler, at Naturstien skal omlægges, så man holder en afstand på mindst 14 meter fra jordfaldshullet. Derfor er man nu i gang med omlægningen af stien, fortæller Rikke Friis, der er direktør for kalkgruberne.
- Der ligger et gammelt jordfaldshul tæt på, og det åbne brud er også tæt på, så der skal laves et forløb, så ruten er sikker, og vi håber at stien åbner igen i næste uge, siger Rikke Friis.
- 14 meters afstand lyder af meget, men der har inden da været nævnt afstande på 35 og op til 100 meter, så vi er faktisk glade for, at vi kan holde os på de 14 meter, siger hun.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce