Annonce
Bjerringbro

Naturvidenskabernes Hus del af projekt til 30 millioner

Nyt stor projekt der involverer Naturvidenskabernes Hus glæder direktør Nanna Seidelin. Foto: Presse

Projektet og pengene skal styrke elevers evne til praktisk problemløsning

Bjerringbro: Naturvidenskabernes Hus er en del af et nyt ambitiøst 30 millioner kroners projekt, der skal tænde gnisten for teknologi og naturvidenskab blandt danske grundskoleelever.

Med støtte fra fire store fonde og i et bredt samarbejde med kommuner, naturvidenskabsaktører og uddannelsesinstitutioner skal projektet 'Engineering i skolen' bringe engineering ind i naturfagsundervisningen med det formål at styrke de naturfaglige og teknologiske kompetencer hos fremtidige generationer.

Potentialet inden for naturvidenskab og teknologi er enormt, og alt peger i retning af, at erhvervslivets behov for teknologi-stærke unge er stærkt stigende. Engineer the future lancerer derfor sammen med Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal projektet 'Engineering i skolen'.

Med engineering i undervisningen vil eleverne populært sagt skulle arbejde problemorienteret med at finde konkrete løsninger på praktiske problemstillinger. Det kan både være hverdagsproblematikker og større samfundsrelaterede udfordringer inden for fx klima, miljø og sundhed.'Engineering i skolen' giver også naturfagslærerne kompetencer i at undervise i teknologi og teknologiudvikling med udgangspunkt i engineering.

Projektgruppen bag 'Engineering i skolen' består af Astra, Naturvidenskabernes Hus, VIA University College og Engineer the future som projektejer.

Nanna Seidelin der er direktør på Naturvidenskabernes Hus udtaler i forbindelse med projektet:

- Vi glæder os til samarbejdet og til at varetage projektledelsen at dette ambitiøse projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg

Bjerringbro Y´s Menette Club

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce