Annonce
Viborg

Nedbrændt pizzeria - hvad skal der ske?

Det er ikke nogen køn facade, man mødes af midt i Jernbanegade på nuværende tidspunkt. Men nu hvor forsikringsskaden er gjort op, kan man snart gå i gang med at sætte det i stand igen. Foto: Thomas Kjær Pedersen

Der har længe været træplader for vinduerne ved det tidligere spisested Berlin Döner på Jernbanegade, som brændte i maj. Men nu sker der måske snart noget i lokalerne.

Viborg: Den 20. marts brændte restauranten Solin 2 på hjørnet af Jernbanegade og Sct. Mathias Gade.

Den 1. maj gjorde Berlin Döner i Jernbanegade det samme.

Siden er der ikke blevet serveret mad på de to adresser.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi fandt man de to brande mistænkelige, og derfor blev begge også efterforsket. Samtidig efterforskede man også en tredje brand, der var i restauranten Solin i Gravene tilbage i marts 2017.

- Alle tre brande var påsat. Men vi kan desværre ikke bevise, hvem der har gjort det. Men når vi finder benzin og anden brændbar væske, så er vi sikre på, at de har været påsat, fortæller efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Christian Toftemark, som samtidig siger, at alle tre sager er lukket, da man ikke har kunnet finde frem til, hvem der har startet brandene.

Annonce
Sådan så det ud, før restauranten brændte ned den 1. maj 2018. Arkivfoto: Jacob Kaas

Hvad nu?

Men hvad skal der så ske med lokalerne, som husede de tidligere restauranter?

Ifølge Hussein Hussein, som var ejer af det tidligere Berlin Döner, så kommer hans restaurant ikke tilbage. I hvert fald ikke på den adresse. Lokalerne skal nemlig bruges til noget andet.

- Jeg har været i dialog med Benjamin Galacho fra Bach Gruppen, og det tyder på, at man måske vil bruge lokalerne til lejligheder i stedet for. Vi flytter i hvert fald ikke tilbage i de lokaler. Vi skal bare holde fokus på denne restaurant, fortæller Hussein Hussein, da folkebladet besøger ham i Crispy Chicken i Jernbanegade, som er hans nuværende restaurant.

Hussein Hussein har ikke umiddelbart yderligere kommentarer til forløbet, udover at han er ked af, at det er gået, som det er. For med Berlin Döner havde han og hans hold nogle produkter, som ikke var set før i Viborg. Det, troede han på, ville blive en succes. Men det satte branden en stopper for.

Bach Gruppen

Hos Bach Gruppen har man endnu ikke bestemt sig for, hvad der skal ske med lokalerne. Det kommer helt an på, hvilke lejere der viser interesse for lejemålet midt i Jernbanegade.

- Ifølge mine oplysninger er forsikringsskaden efter branden netop gjort op, men jeg har ikke fået set på den endnu. Men det betyder i hvert fald, at vi kan komme videre med det hele.

- I første omgang skal vi have frisket ejendommen op igen. Men alt det med indretning og det personlige touch, som en ny lejer vil være interesseret i, det må vente, til vi har fundet den rette mand til stedet, fortæller Benjamin Galacho, underdirektør i Bach Gruppen.

Han har dog en forhåbning om, at man kan øge interessen for gaden, nu hvor Midtbyens Gymnasium også åbner i nærheden.

- Det kunne jo være fedt, hvis gaden kunne blive brugt endnu mere, end den gør i forvejen. Der ligger allerede en del restauranter, og hvis gaden bliver mere attraktiv, kunne det være fedt, hvis der blomstrede et butiksmiljø op. Men det kommer helt an på, hvilke lejere der byder ind. Hvis det nu er endnu en restaurant, som gerne vil være på stedet, og vi kan se det fornuftige i det, så bliver det sådan, siger Benjamin Galacho.

Solin

Flere forsøg på at få fat i den tidligere ejer af de to restauranter Solin og Solin 2, Bruce Lee Alo, har desværre været forgæves.

Nogle af medarbejderne i andre restauranter i Jernbanegade fortæller dog, at Bruce Lee Alo formentlig er flyttet til Padborg og ikke længere vil drive restaurant.

På Facebook har han også forsøgt at sælge nogle af de redskaber og maskiner, han havde i den ene af sine restauranter.

EDC har netop sat et "til leje"-skilt op i vinduet ved den tidligere Solin 2. Det er endnu uvist, hvad lokalerne skal bruges til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Løbestart: Så er Avis-maraton i gang

Viborg

Idolplakater kan være værdifulde

Leder

Lærte I da slet ikke noget af Unoden?

Viborg FF

Masser af arbejde til sportschefen: Prøvespillere vender hjem til Viborg uden kontrakt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];