Annonce
Viborg

Læserbrev: Nedgravede mink forurener åbenbart ikke!

2010.02.23: Foto af Benny Ragner til interview om at være formand for Energi Viborg på Bøssemagervej i Viborg/Journalist Jens Peder Østergaard/FOTO: PREBEN MADSEN - Viborg Stifts Folkeblad - MidtjyskeMedier
Annonce

Læserbrev: Jeg undrer mig meget over myndighedernes håndtering af døde mink. Som ejer af en grusgrav ved Frederiks i mange år har jeg utallige gange søgt om modtagelse af rent jord, der er kontrolleret med analyse af jorden for at undgå forurening.

Myndighederne har igen og igen nægtet mig at modtage rent jord, som er kontrolleret, idet man er bange for, at der kunne komme en enkelt læs, hvor der kunne være antydning af forurening, og idet grusgraven ligger ved Frederiks, hvor der kun er sand, vil denne forurening kunne gå i grundvandet.


Man har henvist til en drikkevandsboring, som ligger i en afstand på over tre kilometer fra depotet.


Man har henvist til en drikkevandsboring, som ligger i en afstand på over tre kilometer  fra depotet.

I næsten samme område ved Kølvrå, hvor der også kun er sand og ikke nær så langt til grundvandet, kan man åbenbart godt lave en massegrav til døde mink, uden at disse mink vil kunne forurene grundvandet. I TV Midt-Vest hørte jeg, at en afstand på 300 m var nok.

Jeg føler nu, at jeg fuldstændig er holdt til grin af myndighederne, når jeg gennem 15 år har søgt om modtagelse af rent jord, som endda er kontrolleret, og alligevel har fået et nej, og så kan myndighederne selv lave en massegrav for døde mink, som åbenbart ikke vil kunne forurene grundvandet i Kølvrå eller Karup.

Enten har myndighederne fejlet men hensyn til bedømmelse af at kunne modtage rent jord i råstofgraven Frederiks, eller også vil massegraven for mink ved Kølvrå forurene både grundvandet i Kølvrå og måske også Karup.

Man mister fuldstændig tilliden til vores system i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce