Annonce
Rundt om Viborg

Nedlagt skole bliver nu til aktivitetshus

En del af Kølvrå Skole bliver til beboerhus, mens den ældste del af skolen rives ned. Skolegården skal også laves om, så den bedre egner sig til anderledes udendørs aktiviteter. Arkivfoto: Morten Dueholm
Boligselskabet Sct. Jørgen går i august i gang med at omdanne Kølvrå Skole til et aktivitetshus for hele byen - en del af bygningerne skal rives ned.
Annonce

Kølvrå: Den nedlagte skole i Kølvrå bliver i løbet af i år omdannet til et nyt aktivitetshus for Kølvrå og omgen. Boligselskabet Sct. Jørgen, der i 2018 købte skolen, går i begyndelsen af august i gang med at forandre skolen til et aktivitetshus.

Det er planen, at arbejdet skal  være afsluttet i december. Som en del af projektet bliver den ældste del af skolen revet ned, så området bliver åbnet for nye aktiviteter.

Boligselskabet oplyser, at man efter købet af skolen nedsatte et brugerråd, som skal varetage anvendelsen af skolen som et aktivitetshus.


Vi ønsker at etablere et sted, der kan rumme aktiviteter og skabe fællesskab og netværk i Kølvrå og omegn.

Per Møller Jensen, beboerkonsulent


Arbejdet begynder her i august med, at skolen afrenses indvendigt for miljøfarlige stoffer, inden nedrivningen af den ældste del gennemføres i løbet af september og oktober. I november bygges facaden på aktivitetshuset op igen, og boligselskabet forventer, at forandringen af den udvendige bygning er komplet i december.

Som et led i arbejdet fjernes en del af asfalten i den tidligere skolegård, så der bliver plads til anderledes udendørs  aktiviteter.

Annonce

Fællesskab og netværk

Per Møller Jensen, der er beboerkonsulent hos boligselskabet - og i øvrigt også socialdemokratisk byrådsmedlem, fortæller i en pressemeddelelse, at man har besluttet at rive den ældste del af skolen ned og åbne området for udendørs aktiviteter, fordi den nyeste del af skolen er rigeligt stor og bliver tilpasset til aktiviteterne for beboerne i området.

- Vi ønsker at etablere et sted, der kan rumme aktiviteter og skabe fællesskab og netværk i Kølvrå og omegn. Naboer til byggepladsen er blevet adviseret om, at vi om lidt går i gang med en forandring af skolen. Det betyder jo blandt andet, at vi i løbet af efteråret vil larme og støve lidt i forbindelse med nedrivningen af den ældste del af skolen, og vi håber, at der vil være forståelse og tålmodighed omkring dette. Brugerrådet omkring den tidligere Kølvrå Skole arbejder med at bringe liv og aktiviteter ind i og omkring aktivitetshuset, og vi glæder os meget til at se livet og fællesskabet blomstre på den tidligere skole i Kølvrå, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Viborg HK

Frustration hos VHK efter nye restriktioner:- Vi var jo begyndt at sælge billetter

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce