Annonce
Rundt om Viborg

Nedlukning: Ridning under stjernerne med kolde tæer og fingre

Lindum Skov er god at ride rundt i - særligt hvis der er behov for læ for vinden. Privatfoto
Vasehus Rideklub fik gang i undervisningen igen, da det blev tilladt at samles et større antal udendørs.

Lindum: Tæer og fingre har været kolde, og der har været stjerner på himlen, men alligevel har de små og større ryttere fra Vasehus Rideklub taget det med godt humør, da man fik gang i den udendørs undervisning igen.

I starten af marts kom den glædelige nyhed, som rideklubberne rundt om havde ventet på. Det blev igen muligt at tage fat på undervisningen, da det blev tilladt at samles et større antal mennesker udendørs.

For Vasehus Rideklub, der ligger i Tjele mellem Lindum og Klejtrup, betød det, at der skulle gøres plads til de mange ridehold, der normalt fylder de to ridehaller på stedet. Klubben råder over to ridebaner udenfor, hvor kun den ene bane havde lys. Men det skulle hurtigt ændre sig, og på en eftermiddag var der sat tre nye projektører op på den anden bane, og så var der klar til eleverne, der længe havde ventet på at måtte komme tilbage.

Annonce
Nogle af de yngre ryttere klar til udendørs undervisning. Privatfoto

Selvom det har betydet,  at nogle har måttet ride i frostgrader, regnvejr, hagl og blæst, så har humøret været højt – endelig var man i gang! Heldigvis har vejret været med rytterne de fleste dage, hvor milde temperaturer og lidt vind har gjort det helt fantastisk at ride ude og nyde foråret. De dage, der desværre har regnet, har eleverne haft mulighed for at stige på hestene og komme i gang indenfor, inden den egentlige undervisning er startet udenfor. På dage med meget vind har klubben udnyttet den unikke adgang til skoven og taget nogle hold med på skovtur. Lindum Skov har meget at byde på - ikke mindst læ.

Ingen sarte ryttere

For de sene hold har der været ridning under stjernerne, men kulde og regn har ikke afholdt rytterne fra at møde op. Fra de mindste børnehold med børn helt ned til omkring tre-års alderen og helt op til voksenholdene opleves der ingen sarte ryttere, fortæller man i rideklubben.

"Børnene nyder bare, at deres sport er kommet i gang igen. Både ryttere og forældre kommer på stedet i godt humør og bidrager til hyggeligt samvær om den fælles interesse, hvilket gør det lettere for en rideklub at gennemføre hverdagen under meget andre betingelser, end man er vant til. Men der er også noget over at ride udenfor, langt fra lyden af trafik og under en stjernedækket himmel,"  skriver rideklubben.

Fra den 21. april blev det igen tilladt at have indendørs undervisning for ryttere under 18 år, og fra den 6. maj må ryttere over 18 år undervises indendørs.


Børnene nyder bare, at deres sport er kommet i gang igen. Både ryttere og forældre kommer på stedet i godt humør og bidrager til hyggeligt samvær om den fælles interesse.

Vasehus Rideklub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce