Annonce
Viborg

Nedrivning koster fire millioner kroner

<p>Viborg Rådhus. Foto: Preben Madsen</p>

Her får du forskellige historier fra det seneste byrådsmøde.

Nedrivning koster fire millioner kroner
Viborg: 4.126.000 kroner. Så meget koster det Viborg Kommune at få revet de bygninger på Rosenvænget ned, som indtil for et par år siden husede specialskolen for udviklingshæmmede. Når de lette bygninger, som blev opført som midlertidige pavillonbygninger i 1970'erne er så dyre at rive ned, er det fordi, de er meget inficerede med det miljøfarlige stof PCB. Byrådet bevilgede pengene til nedrivningen på onsdagens møde. Senere kommer der dog en indtægt til kommunen, fordi den rensede grund skal sælges til boligbyggeri.

Der skal være seks direktører
Viborg: Selvom konsulenter fra Kommunernes Landsforening peger på, at kommunen kan spare en årlig millionudgift ved at reducere antallet af direktører fra seks til fem, holder byrådet fast i, at der fortsat skal være seks direktører. Dermed bliver stillingen som leder af teknik- og miljøafdelingen genopslået, når den nuværende direktør Kåre Jørgensen går på pension ved udgangen af juni. De seks direktører er en halvering i forhold til de 12, som kommunen havde ansat lige efter kommunalreformen i 2007.

Stadig plads til Revas
Viborg: Affaldsselskabet Revas skal fortsat være en del af den kommunale forvaltning i Viborg Kommune. Det besluttede byrådet på et møde onsdag på baggrund af indstillingerne fra en arbejdsgruppe. Det kommunalt ejede Energi Viborg foreslog for halvandet år siden, at affaldsselskabet skulle være en del af Energi Viborg, hvor kommunens øvrige forsyningsselskaber er samlet. Men byrådet mener altså ikke, at der på nuværende tidspunkt er grund til at ændre på den eksisterende organisering af området.

Høje håndværkerpriser
Løgstrup: Licitationen over ombygningen af skolen i Løgstrup, der skal give udskolingen og personalet bedre lokaleforhold, gav håndværkerpriser, der er godt 2,5 millioner kroner højere end de knap 23 millioner, der er sat af i budgettet. Der er fundet besparelser på projektet for knap 1,7 millioner, mens byrådet onsdag bevilgede ekstra godt 650.000 kroner for at få enderne til at nå sammen i projektet. Gudrun Bjerregaard (V) glædede sig over, at skolen nu får tidssvarende forhold og blandt andet kan skrotte en pavillon, der blev sat op som en midlertidig løsning i 1972.

Ja til nyt plejecenter
Viborg: Byrådet sagde på onsdagens møde ja til, at Boligselskabet Sct. Jørgen må gå i gang med at opføre det nye plejecenter i banebyen. Men forinden var der debat om, hvorvidt alle 100 lejligheder skal have status som plejeboliger. Baggrunden er, at der kun er sat fem millioner kroner af til driften af det nye center, og der er behov for yderligere 11 millioner. Det fik DF'eren Ove Kent Jørgensen til at spørge, om der skal bygges 70 eller 100 plejeboliger. Mette Nielsen, der er formand for ældreudvalget, svarede skarpt tilbage, at der er tale om 100 plejeboliger, og at udvalget, som Ove Kent Jørgensen også er medlem af, har besluttet, at man holder et temamøde senere på året for at finde de manglende millioner til driften af centret.

Fra »skal til »kan«
Viborg: En lang debat i byrådssalen om spillereglerne for næste års budgetlægning endte med, at ordet »skal« i en af retningslinjerne blev ændret til »kan«. Sagen var rejst i byrådet af Venstres gruppeformand Ib Bjerregaard, og et af punkterne var, at partier, der kommer med forslag til budgettet, skal anføre, hvordan de vil skaffe pengene til at gennemføre forslaget. Men det er i strid med styrelsesloven, understregede den radikale Jens Rohde, der henviste til, at han havde forelagt spørgsmålet for jurister i Kommunernes Landsforening. Borgmester Torsten Nielsen (K), understregede, at Jens Rohdes opfattelse er korrekt, og derfor foreslog han, at man ændrede formuleringen fra skal til kan. Og det sagde et enigt byråd ja til.

Suppleant på arbejde
Viborg: Socialdemokraternes første suppleant til byrådet, Jens Ravn, kom endnu en gang på arbejde, da der onsdag var byrådsmøde. Partiets gruppeformand, Per Møller Jensen, havde nemlig meldt afbud, fordi han er på ferie.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce