Annonce
Viborg

Nedrivning på Vesterbro Torv vil blive fulgt nøje

Er det tilstrækkelig sikring ud mod Vesterbrogade? Det kan forvaltningen ikke umiddelbart svare på. Foto: Morten Pedersen
Teknik og Miljø-afdelingen ved Viborg Kommune vil følge op på, at nedrivningen af Vesterbro Torv foregår efter reglerne.
Annonce

Viborg: Da forvaltningen i Viborg Kommune blev opmærksom på, at det brændbare materiale fra nedrivningen af Vesterbro Torv ikke blev fragtet til Revas, men i stedet blev nedbrudt og brændt ulovligt i Ørum, bad man Bach Gruppen om en redegørelse for, hvordan det kunne være, og hvordan der ville blive rettet op på miséren.

- Den redegørelse har vi fået, og vi går som udgangspunkt ud fra, at der dermed bliver rettet op på uregelmæssighederne, siger direktøren for Teknik og Miljø, Hans Jørn Laursen.

Ifølge ham får det ikke umiddelbart yderligere konsekvenser, at reglerne er blevet overtrådt.

- Nej, det gør det ikke, men det er klart, at vi fremover vil følge arbejdet mere nøje og følge op på hele sagen, og Bach Gruppen skal kunne dokumentere, at man har fulgt de betingelser, der er fulgt med nedrivningstilladelsen, siger Hans Jørn Laursen.

Annonce

Sikkerheden

Udover kritikken af den ulovlige bortskaffelse af det brændbare materiale har der også været rejst kritik af, at arbejdet skrider meget langsomt frem, og at hele området kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Som udgangspunkt er det entreprenøren, der har ansvaret for, at arbejdet "udføres på forsvarlig måde med tilstrækkelig foranstaltning for de beskæftigedes sikkerhed og med mindst mulig gene for omgivelserne. Der skal ske en sikring mod omgivelser (naboer m.v.) samt af offentlige vejarealer", som det hedder i nedrivningstilladelsen.

Om det er sket med for eksempel et plasticbånd ud mod Vesterbrogade, vil man ikke umiddelbart tage stilling til i forvaltningen.

- Det er klart, at hvis vi bliver gjort opmærksom på en eventuel risiko, så skal vi da tage affære. Vi skal jo sikre, at borgerne kan færdes trygt. Det skal vi helt sikkert, siger Benedicte Wriedt, der er chef for sekretariatet i Teknik og Miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Sport

Viborg FF tager gerne favoritværdigheden - men Skive er altså et bøvlet hold at møde

Annonce