Annonce
Sport

Nedslået og trist målmand: Der findes ingen undskyldning

Ingvar Jónsson lavede en slem fejl i første minut - og den blev fatal. Arkivfoto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Ingvar Jónsson fik solen i øjnene og kunne ikke finde bolden i luften, da Hobro scorede i kampens første minut. En utilgivelig fejl, som han ikke mener, der er nogen undskyldning for.

Viborg: Det var en meget trist Ingvar Jónsson, som søndag aften tog nogle tunge skridt hen til pressens område under tribunerne på Energi Viborg Arena.

Den rutinerede islandske målmand var ganske klar over, at han med sin afgørende fejl i kampens første minut havde pådraget sig akkurat den slags opmærksomhed, som en målmand ikke må pådrage sig.

Vito Hammershøj-Mistrati scorede direkte på hjørnespark - og den scoring betød, at VFF ikke kun skulle score ét mål for at være på omgangshøjde med Hobro - men tre mål for ikke at tabe samlet.

- Det var en bold, som jeg bare skulle gribe, men jeg kunne simpelthen ikke se den. Der findes ingen undskyldning, for jeg skulle bare tage den. Solen kom lige i øjnene, så jeg kunne ikke finde bolden i luften og måtte gamble, og det gik ikke. Sådan er det som målmand, sagde Ingvar Jónsson.

Manglede du en kasket?

- Nej, jeg bruger aldrig kasket. Jeg skal helst kunne se helt opad. Det er sådan, at jeg har lært at gøre det, men der findes selvfølgelig ingen undskyldning. Jeg skulle bare have gjort det meget bedre, sagde målmanden, som prøvede at ryste starten af sig.

- Jeg kunne ikke gøre andet end at komme videre og prøve at sørge for, at de ikke scorede flere. Jeg havde også en god redning lidt efter, sagde islændingen, som ved, at man som målmand har lettere ved at blive helt, men også ved at blive skurk.

- Det er den rolle, man har som målmand. Men kan være helt nogle gange, og så ved man, at man er skurk, hvis man laver en fejl, for det koster næsten altid et mål. Og jeg ved jo, at det var et mål, som jeg ikke måtte slippe ind. Vi ved jo ikke, hvordan det hele havde udviklet sig, hvis det ikke var sket, sagde målmanden, som også stod med en følelse af, at det ikke var VFF's aften, da holdet slet ikke spillede så godt som for nogle dage siden i Hobro.

Han er klar over, at han lige i momentet formentlig får en stor del af skylden for, at VFF ikke skal spille i Superligaen efter sommerferien, men han minder om, at der er flere andre kampe, hvor VFF har smidt point, hvilket endte med at koste førstepladsen og den direkte oprykning og i stedet sendte VFF ud i playoff-kampene.

- Hvis nogen vil give mig skylden, så skal jeg nok tage den. Det er jo sådan, det er, sagde han.

Annonce
Vito Hammershøj-Mistratis hjørnespark i første minut sejlede ind i netmaskerne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flugtbilisten er fundet

Viborg

Kommunen sælger 'bunker' på Mellemvej

112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce