Annonce
Viborg

Efter alvorlig ulykke: Nedslidt sceneteknik skal skiftes ud

Byens fine gamle teater skal renoveres. I første omgang er det sceneteknikken, der skal udskiftes for at leve op til sikkerhedskravene. Arkivfoto: Annelene Pedersen
Sceneteknikken på Viborg Teater er i så dårlig en stand, at det skal skiftes ud, inden teatersæsonen går i gang igen til efteråret for at overholde skærpede krav til sikkerheden.
Annonce

Viborg: En ulykke med alvorlig personskade på en af scenerne i Det Kongelige Teater er baggrunden for, at alle landets teaterscener er blevet undersøgt i forhold til de gældende sikkerhedskrav. På Viborg Teater afslørede gennemgangen, at sceneteknikken er langt dårligere end hidtil vurderet, og at den kommende teatersæson ikke vil kunne gennemføres, uden at man overtræder reglerne for sikkerhed.

Derfor skal byrådet på et møde onsdag tage stilling til en bevilling på 4,148 millioner kroner til renovering af sceneteknikken. Efter planen skal arbejdet laves nu, så Viborg Teater kan tages i brug, når teatersæsonen begynder igen til efteråret.

Når udgiften løber op i godt fire millioner kroner, er det fordi, der skal bygges en helt ny stålkonstruktion, og der skal et betonfundament i kælderen. Stålkonstruktionen skal sikre, at tårnet kan bære det nye udstyr, der skal installeres til scenetræk med el-hejs til erstatning for det nuværende manuelt betjente udstyr med snoretræk.

Annonce

Penge fra fonde

Alene stålkonstruktionen i scenetårnet løber op i et beløb på omkring 2,2 millioner kroner, mens det resterende beløb skal bruges på ny sceneteknik.

Den fredede bygning i Gravene, som huser et af landets ældste teatre, skal efter planen også have et løft, som arkitektfirmaet C.F. Møller har udarbejdet en ambitiøs plan for.

Hvis den skal realiseres, kræver det, at Viborg Teater, der drives af en erhvervsdrivende fond, får penge fra forskellige fonde. Derfor lægges der i sagsfremstillingen til byrådet op til, at politikerne skal anmode den erhvervsdrivende fond om at arbejde videre med et projekt, som kan skaffe de nødvendige penge til renovering af bygningen og inventaret i teatret.

Viborg Kommune betaler fast et årligt tilskud til driften af Viborg Teater på lige knap 400.000 kroner. Nogenlunde det samme beløb modtager Viborg Teaterkreds, der lejer sig ind i bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce