Annonce
Viborg

Nej til længere tidsfrist til kloakering

Beboerne her i Slesvigsgade får en frist på to år til at lægge kloakken om - og ikke fem år, som de har ønsket. Arkivfoto: Morten Dueholm

Spildevandsplan. Kun Enhedslisten stemte i byrådet for at give grundejere en frist på fem år til at adskille regnvand og kloakvand.

Grundejere i områder af kommunen, hvor kloakvandet og regnvandet nu ledes væk i et og samme rør, må nøjes med en tidsfrist på to år, hvis kommunen kræver, at kloaksystemet skal omlægges, så regnvand og kloakvand adskilles. Det gælder typisk for bebyggelser, som er opført før 1970.

Annonce

Beboere i Fredensgade/Slesvigsgade-kvarteret, som er et af de næste, hvor regnvand og kloakvand skal adskilles, har ellers foreslået en frist på fem år, så husejerne kan nå at spare op til anlægsarbejdet. Husejerne skal betale for den del af kloakledningen, som ligger på deres egen grund.

Enhedslisten foreslog på det seneste byrådsmøde, at man skal følge det forslag, ligesom partiet vil stille arbejdet i Fredensgade og Slesvigsgade i bero, indtil kommunen har undersøgt alternative muligheder for at lede regnvandet væk - eksempelvis via nedsivning i faskiner.

»Jeg synes, vi bør vise respekt for det store arbejde, som nogle af beboerne i Fredensgade og Slesvigsgade har lavet. En frist på fem år i stedet for to gør en stor forskel for den enkelte grundejer, og andre kommuner er langt foran Viborg med hensyn til løsninger, hvor regnvandet nedsives. Det bør vi lære af«, sagde Enhedslistens Flemming Gundersen, da byrådet tog stilling til en revideret spildevandsplan.

470 kloakker

Socialdemokraternes Martin Sanderhoff fremhævede, at byrådet har taget hensyn til en række af de forslag, som borgerne kom med på et møde om spildevandsplanen i august - blandt andet har man nu afsat to millioner kroner til klimatilpasning af kloaknettet i en tid, hvor kloakkerne stadig oftere belastes af heftige regnskyl.

Enhedslisten var ene om at stemme for de foreslåede ændringer, så planen blev vedtaget i den form, som klima- og miljøudvalget har fremsendt til byrådet til godkendelse.

Ifølge den reviderede plan skal 470 husejere i første omgang have omlagt deres kloakker, så regn- og kloakvand adskilles. Samtidig forpligter kommunen sig til i samarbejde med Energi Viborg at udarbejde en langsigtet plan for, hvilke beboelseskvarterer der står for tur hvornår.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce