Annonce
Viborg

Nej til ny adgang til Nørresøbadet

Nørresøbadet får ikke offentlig adgang fra villaområdet nord for. Det har teknisk udvalg bestemt under indtryk af protester fra beboere, der frygter støj og trafikkaos på deres villaveje. Arkivfoto: Morten Dueholm

Et flertal i teknisk udvalg siger nej til nye stier og til at give adgang fra villaområde til Nørresøbadet.

Annonce

Viborg: Naboprotester mod et stisystem med adgang til området fra Kærvænget/Erik Menveds Vej har for et flertal i byrådets teknikudvalg vejet tungere end argumenter om, at flere med et åbent stisystem ville få glæde af Nørresøbadet i ny og renoveret udgave.

Den tekniske direktør havde til udvalgsmødet i denne uge indstillet, at forvaltningen skulle arbejde videre med en plan om at åbne op til søbadområdet fra villaområdet nord for. Modsat beboere herfra mener kommunens jurister ikke, at gamle servitutter er en hindring herfor.

I indstillingen hedder det blandt andet, at et oplyst stisystem med adgang fra villaområdet - såvel som via den officielle: Gefionsvej - kan give byens borgere og turister "mere sammenhæng, nemmere adgang, bedre tilgængelighed og mere tryghed" i forhold til det offentlige og rekreative område ved vestsiden af Nørresø.

Men udvalgsflertallet bestående af formand Johannes Vesterby (V), Anders Korsbæk Jensen (V), Michael Nøhr (V), Ib Bjerregaard (V) og Nikolai Norup (K) valgte et alternativ, som ifølge forvaltningen "kun i mindre grad (giver) en større kreds af byens borgere og turister nytte af kommunens investerede midler".

De penge, kommunen sparer på ikke at lave et nyt stisystem, går til en hurtigere renovering af badebroen ved Nørresøbadet. Arkivfoto
Annonce

Penge til badebro

Netop argumentet for, at de to millioner kroner, som kommunen har besluttet at poste i Nørresøbadet - også kaldet "Kærvænget" - skal komme andre end beboerne i området til gode, var begrundelsen for, at socialdemokraterne Martin Sanderhoff og Flemming Lund foretrak forvaltningens "basisløsning" om åben adgang nordfra.

Men det blev det altså ikke til. Til gengæld besluttede teknisk udvalg, at de cirka 730.000 kroner, som spares ved ikke at lave hverken sti med belysning eller adgang fra Kærvænget/Erik Menveds Vej, bruges til at fremrykke renoveringen af badebroen ved Nørresøbadet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Annonce