Annonce
Navne

Nekrolog: Esther Marie Dam

Esther Dam klar til eftermiddagskaffe fem dage før sin død. Privatfoto
Annonce

Esther Marie Dam, Tange, er død, hun blev 99 år.

Hun voksede op i Vindum, hvor hendes far var murermester og drev et mindre landbrug. Hun var kun seks år, da hendes mor døde i barselsseng. Hendes far giftede sig igen, og Esther og hendes tre yngre brødre fik dermed ti nye søskende.

I 1942 giftede hun sig med Martin Vestergaard fra nabogården. Det unge par købte Vestergaard, hvor de stiftede familie og fik fem børn. Da hendes mand døde som 50-årig et halvt år før deres sølvbryllup, drev hun gården videre. Sønnen Karl-Erik overtog gården i 1972, hvor hun giftede sig med svogeren Ove Dam, som havde mistet sin hustru.

Esther Dam flyttede til hans gård ved Rønne på Bornholm. Her fik hun så at sige et nyt liv. Hendes egne fem børn og Oves ti børn blev en stor familie, og de og de efterhånden 50 børnebørn var flittige gæster, hvor Esther sørgede for menuen, og alle hjalp til med forberedelserne, så der var god hjemmelavet mad til alle.

Ove Dam døde i 2003. Samme år flyttede hun tilbage til Jylland, og sønnen Villy hentede  hende og hendes bil på Bornholm. Hun flyttede ind i et helt nyt hus i Tange, og hun nød at komme tilbage til hjemegnen, være tæt på sine søskende og sine børn, og hun genoptog gamle venskaber. Hun kørte bil, til hun var 91 år, hun var aktiv i det lokale ELM og flittig kirkegænger.

Trods det at Esther Dam som barn mistede sin mor og siden to ægtemænd, mistede hun aldrig modet. Hun var glad og tilfreds og nød de mange besøg i hjemmet, og både hendes og Oves tilsammen 50 børnebørn og omkring 70 oldebørn havde en stor plads i hendes hjerte, og hun sendte altid fødselsdagskort til sine børn og børnebørn.

Esther Dam klarede sig med hjemmehjælp, og selv om hun både så og hørte dårligt, så fik hun moderne hjælpemidler, så hun kunne følge nyhederne i fjernsynet.

Hun efterlader sig sine egne fem børn med familier og derudover en meget stor familie på Ove Dams side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce