Annonce
Navne

Nekrolog over Bent Reese-Petersen, Viborg, 86 år

Bent Reese-Petersen. Privatfoto

Nekrolog: 7. september 1933 kom Bent Reese-Petersen, der var søn af en bøssemager, til verden i Haderslev, og her voksede han op med en ældre bror og en mor, der var hjemmegående.

Efter endt skolegang blev Bent Reese-Petersen kontoruddannet, og i 1954 kom han ind til Forsvaret, hvor han gik officersvejen.

I november 1956 blev Bent Reese-Petersen gift i Haderslev Domkirke med Ester Lauritzen, som han havde kendt siden barndommen i Sønderjylland. Frem til 1965, hvor Bent Reese-Petersen lod sig udstationere i Norge, boede parret med to børn i Københavnsområdet, mens han arbejdede forskellige steder i hovedstaden for Forsvaret.

Efter udstationeringen i Norge i tre år, hvor Bent Reese-Petersen arbejdede for Nato, vendte familien tilbage til København i 1968. Her var Bent Reese-Petersen ansat i Forsvarsministeriet frem til 1975, hvor han sammen med sin familie flyttede til Viborg. Årsagen til, at Bent Reese-Petersen og familien flyttede til domkirkebyen var, at han havde fået job som økonomichef hos Natos enhedskommando i Karup, samtidig med at han fungerede som økonomichef hos Landjut i Rendsburg, Tyskland.

Bent Reese-Petersen arbejdede i Karup frem til sin pension i 1995, og inden da blev han i 1988 slået til Ridder af Dannebrog.

I sit voksne liv bestred Bent Reese-Petersen mange tillidsposter. Han var for eksempel bestyrelsesmedlem i Andelsbanken fra 1987 til 1990, medlem af Unibanks Aktionærråd og Unidanmarks Repræsentantskab, formand for Atlantsammenslutningen i Viborg Amt, medlem af Venstres forsvars- og sikkerhedsudvalg i Viborg Amt, ligesom han ad flere omgange var udsendt som valgobservatør for FN i Ukraine og Hvide-Rusland.

På sin 85 års fødselsdag sidste år blev Bent Reese-Petersen kåret til æresmedlem i Viborg/Asmild Rotary Klub, og det var efter at have været medlem i 38 år; heraf i øvrigt som præsident i 1987-88.

Af interesser var det især slægtsforskning, der optog Bent Reese-Petersen. Han skrev selv en slægtsbog og fandt blandt andet ud af, at hans aner havde deltaget i både 1. og 2. Verdenskrig.

Klassisk musik holdt Bent Reese-Petersen også meget af, og i den forbindelse var han i mange år medlem af Viborg Musikforening, ligesom han nød at udfylde sin fritid med mange ophold i sommerhuset på Vestkysten og ellers at rejse verden tynd med sin hustru. Som 56-årig vandrede Bent Reese-Petersen i øvrigt op til base camp på Mount Everest, og ellers forblev han interesseret i verden og mennesker omkring sig lige til det sidste.

Som menneske var Bent Reese-Petersen meget kærlig og et ordensmenneske. Et ord var et ord, og han var vellidt og respekteret alle steder.

Den 26. september sov Bent Reese-Petersen stille ind på Viborg Sygehus. Han efterlader sin hustru, to børn, to svigerbørn og fem børnebørn, mens et oldebarn er på vej.

Bent Reese-Petersen skal bisættes fra Asmild Kirke den 4. oktober, og bagefter skal han hvile på kirkegården samme sted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce