Annonce
Navne

Nekrolog: Else Holzmann var meget udadvendt og nød at være i gang

Else Holzmann. Privatfoto

Dødsfald: Den 5. april 1957 kom Else Holzmann, der var datter af en syerske og en fiskemand, til verden i Nørregade i Viborg som den yngste i en søskendeflok på fire.

Efter at være gået ud af Østre Skole arbejdede Else Holzmann forskellige steder, blandt andet i en fotoforretning, der lå i Kolonnaden, og senere blev hun ansat i cafeteriaet, der lå på hjørnet af Sct. Matias Gade og St. Sct. Mikkels Gade – der, hvor restaurant Rod ligger i dag.

I 1977 traf Else Holzmann, som nu var ansat hos hjemmeplejen i Viborg, Børge Jensen, som var elev på landbrugsskolen i Viborg. Parret forelskede sig, og et halvt år efter blev Else Holzmann mor for første gang. Senere samme år blev hun gift med Børge Jensen på byens rådhus, og efter en overgang at have boet i centrum af Viborg flyttede familien til en gård lidt uden for Viborg.

Ægteskabet mellem de unge mennesker holdt dog ikke, og efter at have mødt en ny mand, som Else Holzmann blev gift med, blev hun i 1982 mor for anden gang. Senere opløstes ægteskabet.

Fra 1979 og frem til 1990 fungerede Else Holzmann som hjemmehjælper i Viborg, men da arbejdet var fysisk hårdt, blev hun i 1994 ansat i Tinghallen, hvor hun både arbejdede i baren og i restauranten.

I 1998 blev Else Holzmann uddannet pædagog. Forinden havde hun taget 10. klasse og bestået en HF-eksamen, og når Else Holzmann i en relativ høj alder uddannede sig til pædagog, harmonerede det udmærket med hendes motto, der lød, at det aldrig var for sent at uddanne sig.

Som færdiguddannet pædagog arbejdede Else Holzmann i den første tid som vikar i daginstitutionen Nørrehus, inden hun blev fastansat som pædagog på Rosenvængets Skole. Her var hun en skattet, dygtig og meget kreativ medarbejder frem til sidste år, hvor hun gik på efterløn.

I alle årene, hvor Else Holzmann var på arbejdsmarkedet – og det var hun, fra hun var stor teenagepige og frem til juni sidste år – havde hun et ben inden for i restaurationsbranchen. Ved siden af sit faste job enten som hjemmehjælper, i Tinghallen eller som pædagog på Rosenvængets Skole arbejdede Else Holzmann i Sct. Mathias Kælderen, på Sams Bar og på Underhuset som servitrice. Hun, der var meget udadvendt, nød at være i gang og at komme ud blandt andre mennesker, og hun var god til at lægge ører til de historier, kunderne kunne betro hende ind over bardisken.

Else Holzmann var tillige dygtig og kreativ med sine hænder. Tegning og maling optog hende en del, men især håndarbejde var hun ferm til. Et år til julemarked på Rosenvængets Skole mødte Else Holzmann op som et omvandrende juletræ i en dragt, hun selv havde syet med både julekugler, stjerne, guirlander og julehjerter. Som ”juletræ” var Else Holzmann eminent og uigenkendelig, men dragten var så kunstfærdig og svær at komme i og af, at hun måtte holde sig fra toilettet i otte timer.

Medlem af et gospelkor under Baptistkirken var Else Holzmann også i en del år, og ellers nød hun at tilbringe sin tid med familien. Som bedstemor holdt hun meget af at tage sine tre børnebørn med ned til Borgvold, hvor den så stod på leg, madpakker og varm kakao, men også en dag i Djurs Sommerland, i Legoland, en sightseeing med Viborgtoget eller en tur ind på et af byens museer med de små var aktiviteter, Else Holzmann fandt stor glæde i.

Den 26. januar sov Else Holzmann, der havde været ramt af sygdom siden sommer i fjor, stille ind på Aarhus Universitetshospital i Skejby omgivet af sine nærmeste.

Else Holzmann efterlader to børn, en svigersøn, tre børnebørn, sin mor og to søskende, og hendes aske skal spredes ud over havet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce