Annonce
Navne

Nekrolog: Jørgen overtalte plejehjemspersonalet til at lade ham suse ned ad gangen på sin el-scooter

Jørgen Pedersen blev 79 år. Han skal hvile på kirkegården i Tostrup. Privatfoto
Jørgen Pedersen, der var bedre kendt under kælenavnet 'Jørgen Møller', er sovet stille ind.

Dødsfald: Den 1. december 1941 kom Jørgen Pedersen til verden på en gård i Mammen, og her voksede han op i en søskendeflok på fem. Skolegangen foregik også i Mammen.

Efter at have aftjent sin værnepligt rykkede Jørgen Pedersen som 20-årig til Møldrup, hvor han blev ansat på møllen. Jobbet på møllen førte til kælenavnet "Jørgen Møller”, og det var et kælenavn, der holdt ved resten af livet. Folk i Møldrup kendte således primært Jørgen Pedersen som ”Jørgen Møller”.

Nogle års ansættelse på møllen blev det til, inden Jørgen Pedersen fik job som chauffør for den tidligere bokser Gert Bo Jacobsen. Senere kørte Jørgen Pedersen for Leo Pedersen, inden han på sine ældre dage bragte varer ud for ”Arnold D” nogle timer om dagen.

Jørgen Pedersen holdt meget af at tilbringe tiden med sin familie i Møldrup. Han sagde selv, at gode venner var den familie, man selv valgte, og sammen med Møldrup-familien rejste han blandt andet til Gran Canaria på en hyggelig ferie. Jørgen Pedersen havde også stor glæde i at fortælle gamle røverhistorier fra soldatertiden.

Som menneske var Jørgen Pedersen meget følsom, betænksom, godhjertet, tjenestevillig og pligtopfyldende. I hele sit arbejdsliv arbejdede han hårdt, og selv om han ikke var nogen handymand, så forsøgte han alligevel altid at hjælpe med praktiske opgaver, hvis nogen havde brug for det.

Havde han som yngre lovet at hente sine kære efter en bytur, og var han selv blevet lidt snalret og dermed ikke i stand til at sidde bag rattet, så hyrede han bare en taxa og fik så hentet de unge mennesker ad den vej. Et ord var nemlig et ord for Jørgen Pedersen. Hver dag ringede han også rundt til familien i Møldrup for at høre, hvordan de hver især havde det. Det var sådan noget, der var vigtigt for den gamle ”Jørgen Møller”.

Kendt på sin el-scooter i hele Møldrup var Jørgen Pedersen også. Han nød at køre en tur på scooteren og at få en snak med folk, og da han for fem-seks år siden flyttede ind på plejehjemmet Toftegården, havde han en fest, når han fik overtalt personalet til at lade ham suse lidt ned ad gangen på el-scooteren. På Toftegården fik Jørgen Pedersen i øvrigt et godt og kærligt ophold.

Den 16. februar sov Jørgen Pedersen, der forblev ungkarl hele livet, stille ind på Toftegården i Møldrup omgivet af sine søskende. Jørgen Pedersen efterlader sine søskende og sin familie i Møldrup, og han skal hvile på kirkegården i Tostrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce