Annonce
Navne

Nekrolog over Jens E Jørgensen, Borup, Knudby.

Jens Jørgensen ved en vejledningspæl midt i den natur, han altid færdedes i. Privatfoto

Nekrolog: Gårdejer Jens Evald Jørgensen, Knudbyvej 14, Borup, Løgstrup, er lørdag den 2. juni afgået ved døden, 69 år gammel.

Jens Jørgensen var født på den slægtsgård, som han holdt meget af, og som er en af de to "udflyttergårde", der ligger på bakketoppen syd for Knudby/Borup og med en vid udsigt ud over fjord og landskaber.

Jens Jørgensen havde sin skolegang i Borup og Løgstrup skoler. Landbrugsuddannelsen tog han på Hammerum Landbrugsskole, og værnepligten blev aftjent ved Civilforsvaret i Thisted.

Da Jens Jørgensen blev gift med Karen Marie Holmgaard, overtog de fødegården, hvor der var en meget stor produktion af kød, mælk og fedesvin. Hans generøse sociale sindelag kom blandt andet til udtryk derved, at han i årenes løb havde ansat mange medhjælpere, der gennem social og medmenneskelig omsorg og vejledning blev til selvstændige og dygtige medarbejdere, der efterfølgende skabte sig gode stillinger med dejlige familier.

Jens Jørgensen trådte ind imellem sine egne stier og havde en egen humor og latter, der virkede positivt smittende på hans omgivelser. Et eksempel er, da der for godt tyve år siden var besigtigelse i en erstatningssag om brakvand i Hjarbæk Fjord.

Kammeradvokaten var på besigtigelse, og Jens Jørgensen udtalte: Du har vel checken med i dag, det vil da være billigere for dig end en højesteretssag, citat slut.

På den vis var Jens Jørgensen lige med alle i samfundet. Han var selv en stout Venstre-bonde, men i hans nære vennekreds var alle lige fra Fremskridtsfolk til politiske modstandere fra venstrefløjen. De var alle på lige vilkår med til de familiefester, som han holdt så meget af både hos sig selv og andre.

Han forlod ikke en fest i utide, og han var selv gæstfri over for alle. Han ville hellere holde en fest end købe dyre materielle ting.

Jens Jørgensen elskede at gå på jagt og var med i flere jagtkonsortier. Det sociale samvær med jagtkammeraterne var højt værdsat. I det hele taget elskede han naturen.

Om vinteren savede han større mængder af træ i sin egen skov, som blev tørret hen over sommeren og puttet i fyret de kommende vintre. Han slappede af på ture med hunden ved sin side.

For en del år siden blev dyrene solgt og jorden lejet ud, og indtil pensionen arbejdede han med pasning og pleje af arealerne på Viborg Kirkegård.

At rejse og udforske verden var gennem mange år en lyst, der mættede hans interesse for historie, kulturer og politik. Det var til Kina, USA og Østeuropa og andre steder samt en tur til Rusland med en datter.

Hjemme i Knudby-Borup og i Taarup Forsamlingshus var Jens Jørgensen afholdt for altid at være rummelig og tolerant, og kunne han række en hjælpende hånd, krævede han ikke noget til gengæld.

Han var rolig, ustresset og jovial og var ikke misundelig på nogen, selv om han godt i al fordragelighed ind imellem kunne fornøje sig over at prutte om priserne i en handel. Han fulgte med i alle tidens strømninger med stor viden og slappede af med sport i fjernsynet.

Foruden sin hustru Karen Marie efterlader Jens Jørgensen sig tre døtre. Anna Kathrine og Ellen bor i Aarhus, mens Kamilla er bosiddende i København. Der er også et barnebarn i familien.

De lægger dog stor vægt på, at tankerne altid går imod barndomshjemmet, hvor både deres mor og far har været udprægede familiemennesker.

Jens Evald Jørgensen døde pludselig under en operation for tarmkræft og begraves fredag klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce