Annonce
Mindeord

Nekrolog over Jesper Mader, Tange, 45 år

Jesper Mader. Privatfoto
Annonce

Den 14. januar 1974 kom Jesper Mader til verden på Nørrebro i København, og her voksede han op som enebarn hos en enlig mor, der var advokatsekretær. Sin far kendte han ikke – han var sømand. Senere opsporede Jesper Mader via Facebook to halvsøstre på faderens side – én i Norge og én i Spanien – og dem fik han senere en vis kontakt med.

Jesper Maders skolegang foregik på Nørrebro, og i sin barn-og ungdom levede han et liv med spilopper og krudt bagi. Han aftjente sin værnepligt på Sjælland og uddannede sig senere til tagdækker.

På et tidspunkt mødte Jesper Mader en kvinde, som han fik to børn med, og parret flyttede herefter til Karup, hvor Jesper Mader lavede en del forefaldende arbejde forskellige steder; blandt andet hos Berendsen Textil Service. Senere uddannede han sig til autoteknolog i Viborg.

Omkring 2007 blev forholdet til Jesper Maders børns mor opløst, og han traf samtidig Anna Mette Götz Mikkelsen. Parret blev gift i Sdr. Rind Kirke den 26. september 2009. Til bryllupsfesten holdt Jesper Maders svigerfar en munter tale, hvori han spøgte lidt med, at han nu havde fået en svigersøn fra Nørrebro – en ærkekøbenhavner – som sikkert ikke kendte alle de grønsager, som man dyrker i – og spiser fra - den jyske jord. Til brylluppet og i forbindelse med talen hev svigerfar dermed et hav af gode, gamle, danske grønsager op, og så skulle gommen ellers gætte, om der var tale om en porre, en pastinak, en selleri eller andet, og sagt mildt blev alle jydens fordomme om ærkekøbenhavneren bekræftet. Jesper Mader kendte således ikke mange gamle grønsager fra den jyske jord, men det kom han til i ægteskabet med Mette og som far i en sammenbragt og voksende familie.

I december 2015 flyttede Jesper Mader med sin familie til Tange, og han genoptog samtidig sit gamle erhverv som tagdækker. Det var han glad for, men allermest glad var han for sin familie.

Af interesser var det især den nordiske mytologi, som Jesper Mader var optaget af. Han læste mange bøger – også for sine børn – om emnet, og havde en drøm om at deltage i et vikingetræf på Moesgaard, men det nåede han desværre ikke. Jesper Mader nåede kun at overvære vikingetræffet ti gange som begejstret tilskuer sammen med sin familie.

Jesper Mader var også meget dygtig til at tegne, og en overgang solgte han en del af sine tegninger til en tatovør. Også guitarspil holdt Jesper Mader af, og hans guitarspil var både en glæde og en plage for hans familie, idet han altid kun vekslede mellem de samme to melodier igen og igen.

Som menneske var Jesper Mader åben, imødekommende og meget kærlig. Han så altid det bedste i alle mennesker og smed bogstaveligt talt altid alt, hvad han havde i hænderne, når nogen havde brug for hans hjælp.

Den 9. januar døde Jesper Mader pludseligt og uden forudgående sygdom. Han efterlader sin hustru, fem børn og to halvsøskende, og hans aske skal efter bisættelsen spredes ud over vandet ved Moesgaard Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce