Annonce
Navne

Nekrolog over Karen Jensine Christensen

Karen Jensine Christensen. Privatfoto
Annonce

Nekrolog: Den 15. april 1922 kom Karen Jensine Christensen, der var smededatter, til verden på Vindumegnen, og her voksede hun op i en søskendeflok på syv.

Efter konfirmationen kom Karen Christensen ud at tjene i en præstegård på Bjerringbro-egnen, og under krigen mødte hun den seks år ældre Ingemann Christensen, som var vendelbo og soldat. De unge mennesker forelskede sig i hinanden og blev gift i en kirke i Esbjerg tre dage før juleaften - stadig under krigen. Bruden var en lille smule gravid, og det var grunden til, at brylluppet skulle arrangeres så hurtigt.

Som nygifte fik Karen Christensen og hendes mand job som fodermesterpar rundt omkring på diverse gårde i Vendsyssel, inden de omkring 1950 flyttede til Bjerringbro-kanten. I 1952 byggede parret hus i Bjerring, og her fandt de sig så godt tilrette, at de først flyttede derfra knap 50 år senere.

Selv om Karen Christensen på bare syv år fik fem børn og derfor havde nok at beskæftige sig med i hjemmet, så tog hun også ud som kogekone, ligesom hun gav et nap med, når der skulle tyndes roer ud på diverse marker i lokalområdet.

I midten af 1960’erne blev Karen Christensen og hendes mand ansat som henholdsvis graver og ringer ved Bjerring Kirke, og der arbejdede de i cirka ti år, inden en halvdagsstilling på Grundfos trak i fruen. Karen Christensen arbejdede frem til sin 60 års fødselsdag på Grundfos, og herefter gik hun på efterløn.

Af interesser var det især håndarbejde, som optog Karen Christensen. Hun var ferm til at hækle sengetæpper til den store familie, men også porcelænsmaling og at male på lærreder holdt hun meget af. Campingture med familien især til Nordjylland var Karen Christensen også meget glad for, og enkelte udlandsture blev det også til i et næsten hundrede år langt liv.

Som menneske var Karen Christensen først og fremmest meget beskeden, varm og kærlig. Hun var ikke selv udfarende, men åbnede altid gæstfrit sit hjem, når folk stod ved hendes dør og ringede på. Da Karen Christensens søster døde i en ung alder og blandt andet efterlod sig et sæt mindreårige tvillinger, blev hjemmet i Bjerring helt naturligt tvillingernes - nevøens og niecens - andet hjem.

Den 27. november sov Karen Jensine Christensen, der havde været enke siden 2011, stille ind i sit hjem på Mølleengen i Bjerringbro. Hun efterlader fem børn, tre svigerbørn, ti børnebørn og 14 oldebørn, og hun skal hvile hos sin mand på Bjerringbro Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce