Annonce
Viborg

Nekrolog over Karla Laugesen, Viborg, 99 år

Karla Laugesen
Annonce

Dødsfald: Den 8. januar 1921 kom Karla Laugesen (født Andersen) til verden i Karup som den næstyngste i en børneflok på 7. Faderen var murer, mens moderen i overensstemmelse med tiden var hjemmegående.

Efter endt skolegang i Karup kom Karla Laugesen ud at tjene, og det gjorde hun hos Aage Sørensen (”Asani-Sørensen”) og dennes familie. Karla Laugesen, der var flittig, dygtig og arbejdsom, fik 2 kroner for at vaske op, og senere avancerede hun til kokkepige hos familien Sørensen.

Karla Laugesen tjente hos Asani-Sørensen i den del år og fungerede altså som en anden ”Laura fra Matador” hos familien – en familie, hun bevarede et langt venskab med også lang tid efter, at hun var stoppet med at arbejde blandt andet som syerske på Asani.

En aften lige efter krigen til bal i forsamlingshuset i Karup traf Karla Laugesen en ung, flot fyr fra Ringsted. Den unge mand var to år yngre og hed Knud Laugesen og var soldat på Flyvestation Karup, og parret forelskede sig og blev herefter gift i Karup Kirke i 1948. Bryllupsrejsen gik til Skagen, og transporten foregik i ”Asani-Sørensens” fine sportsvogn, som de unge mennesker havde lånt til lejligheden.

I 1949 flyttede Karla Laugesen og hendes mand ind i de nybyggede lejligheder på B.S. Ingemanns Vej i Viborg, og her boede Karla Laugesen faktisk frem til sin død.

Arbejdsmæssigt fungerede Karla Laugesen som syerske hos Asani, indtil første barn kom til verden i 1951. Senere arbejde hun en overgang i delikatessen i Brugsen, som lå i St. Sct. Hans Gade, inden hun nogle år efter at søn nummer to var kommet til verden, fik job i køkkenet på Blichergården. Karla Laugesen havde da ansvaret for bageriet på stedet.

Som 56-årig blev Karla Laugesen alt for tidligt enke, men hun klarede sig fint og tog blandt andet kørekort som knap 60-årig. Et kørekort, hun dygtigt gjorde brug af, frem til hun var 80 år. I sin lille Renault 4 – og senere i en Opel Kadett – kørte hun frejdigt afsted for at besøge familien, ligesom hun fortsatte med at tage op i sommerhuset i Hvalpsund for at hygge.

At hygge gjorde Karla Laugesen også med sine svigerinder, som var enker ligesom hun, og sammen tog de modne kvinder blandt andet ud at rejse. Helt ned til Sydfrankrig gik flere ferieture, ligesom Karla Laugesen som 90-årig nød at være med familien i Spanien.

Som menneske var Karla Laugesen livet igennem et muntert og kærligt samlingspunkt. Hun var eminent til at lave mad, og skulle børnebørnene lære at lave brun sovs eller andre gastronomiske perler, så var det farmor, de gik til.

Den 2. juli sov Karla Laugesen stille ind i sit hjem omgivet af sine nærmeste. Hun efterlader to sønner, to svigerdøtre, fire børnebørn og tre oldebørn og skal hvile på Viborg Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce