Annonce
Navne

Nekrolog over Knud Peter Brask Sejersen, Almind, 87 år

Peter Sejersen
Annonce

Den 26. april 1932 kom Knud Peter Brask Sejersen, der var søn af et fodermesterpar og den ældste i en brødrekvartet, til verden på Djursland.

Skolegangen foregik i Lyngå, og allerede som 12-årig kom Peter Sejersen ud at tjene.

Under krigen var Peter Sejersen avisbud i Hadsten-området, og på et tidspunkt under besættelsen blev han stoppet af tyske soldater, som med et geværløb rettet mod den bare 10-12-årige knægts spæde bryst ville vide, om der gemte sig andet i avistasken end de hundrede tykke aviser, der skulle bringes ud. Det gjorde der ikke. Peter Sejersen havde rent mel i posen, men selv om det var en skræmmende oplevelse for en dreng at blive holdt op af tyskerne, så gjorde han langt oppe i årene en dyd ud af at fortælle historien videre til sine børnebørn uden nag til tyskerne.

Peter Sejersen aftjente sin værnepligt i Aarhus, og efter de mange måneder i trøjen fik han job inden for bygge- og anlægsbranchen.

I slutningen af 1950’erne traf Peter Sejersen en aften til bal i Finderup Lade den otte år yngre Inger Svenningsen. Parret blev gift i Dollerup Kirke i 1959 og bosatte sig i første omgang på den gård i Bjerringbro, hvor Peter Sejersen i mellemtiden var blevet ansat som bestyrer. Senere flyttede familien til Almind – først på et nedlagt landbrug, senere til et hus.

I 1974 blev Peter Sejersen ansat ved Arbejdstilsynet, og her fungerede han frem til sin pension, men inden da havde han også bestridt forskellige tillidshverv. Peter Sejersen var således i mange år formand for AOF i Viborg, ligesom han var med i bestyrelsen for SID, og desuden var han formand for borgerforeningen i Almind. En plads i Almind Skoles forældreforening havde Peter Sejersen også i en årrække.

Peter Sejersens otium blev langt og rigt. Haven og huset blev passet og plejet, og sammen med sin hustru nød han at sætte sig ind i bilen og køre mod Sverige og Norge. Busture til Østrig og charterture til Mallorca blev det også til, og ellers blev interessen for sport også plejet – men kun som tilskuer. Peter Sejersen var nemlig ikke selv den store sportsudøver.

Samvær med familien og herunder især med børnebørnene stod også højt på Peter Sejersens prioriteringsliste. Han var politisk bevidst og stod altid på den lille mands side, men selv om Peter Sejersen havde sine meninger – og sine meningers mod – så kunne han sagtens rykkes i en diskussion. Peter Sejersen var således lydhør over for andre og over for andres holdninger, og så var han altid venlig og hjælpsom.

Historisk interesseret og meget lokalfunderet var Peter Sejersen også. Viborg Stifts Folkeblad blev trofast holdt siden ankomsten til Almind, og skulle han hygge sig foran tv, så var det især til ”Matador” eller ”Badehotellet”.

Den 7. februar ebbede livet ud for Knud Peter Brask Sejrsen. Han efterlader sin hustru, en søn, en datter, en svigerdatter og fem børnebørn og overleves desuden af sine tre brødre.

Peter Sejersen skal hvile på Almind Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce