Annonce
Navne

Nekrolog over Lars Christian Isaksen

Nekrolog: Den 11. januar 1945 kom Lars Christian Isaksen til verden hos sine bedsteforældre i Løvskal. Moderen var ugift, og søskende fik han ingen af.

Efter at være gået ud af skolen bestemte Lars Christian Isaksens mor, at sønnen skulle gå i lære som smed, og sådan blev det.

Lærestedet var i Bjerringbro, og efter endt uddannelse trak Lars Christian Isaksen i trøjen og aftjente sin værnepligt på Flyvestation Karup. Herefter fungerede han som smedesvend flere forskellige steder i landet; blandt andet arbejdede han i ti år hos VVS-installatør Frede Andersen i Aarhus.

I 1976 overtog Lars Christian Isaksen Vorning Smedie efter Jens A. Jensen, og herfra drev han sin virksomhed frem til det tidspunkt, hvor han lod sig pensionere. Hjemmet var en lejlighed, der lå oven på virksomheden, så Lars Christian Isaksen havde bestemt ikke langt til og fra arbejde.

På nogenlunde samme tidspunkt, som Lars Christian Isaksen etablerede sig som selvstændig smedemester i Vorning, traf han den elleve år yngre Birgit Thorsen, som var i lære hos den lokale købmand, og da Lars Christian Isaksen fik øje på den søde og unge butikselev, kunne det nok være, at alle hans daglige indkøb – især pibetobakken – blev købt hos købmanden i Vorning.

Et indkøb hos købmanden gav jo samtidig mulighed for at kigge på den unge Birgit.

I 1978 blev Lars Christian Isaksen så gift med sin Birgit, som forinden var flyttet ind hos ham i lejligheden i Vorning, og først i 2001 flyttede familien til Hammershøj.

Af interesser var det især jagt, som Lars Christian Isaksen var optaget af. Han drog på adskillige jagtrejser til blandt andet Polen og Skotland og var med i diverse jagtkonsortier, ligesom han sad i bestyrelsen for blandt andet EUC Midt og for Andelskassen.

Herudover var Lars Christian Isaksen glødende Randers FC-fan og fulgte trofast holdet på stadion eller hjemme fra stuen. I sine yngre dage havde Lars Christian Isaksen i øvrigt selv spillet fodbold og desuden fungeret som dommer på banen.

En stor handymand var Lars Christian Isaksen også, men han nægtede qua sit job at beskæftige sig med VVS-arbejde i sin fritid – så hellere murer- og tømrerarbejde.

Ferierejser blev det også til en del af for Lars Christian Isaksen. Da børnene var små, var det især ferieture til Italien, som familien holdt af, mens det senere blandt andet blev til rejseoplevelser i Kina og Sydafrika med hustruen.

Som menneske var Lars Christian Isaksen først og fremmest et stort og varmt familiemenneske, hvis opmærksomhed især var centreret omkring de tre børnebørn. De betød således alt for ham, og kærligheden var også gengældt.

Den 31. august sov Lars Christian Isaksen stille ind efter flere års sygdom. Han efterlader sin hustru, tre børn, tre svigerbørn og tre børnebørn, og han skal hvile på Vorning Kirkegård.

Lars Christian Isaksen blev 74 år.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Viborg

Forstander på idrætshøjskole: I værste fald må vi lukke svømmehallen

Annonce