Annonce
Mindeord

Nekrolog over Poul Rømer, Viborg, 91 år

Poul Rømer.

Nekrolog: 15. november 1927 kom Poul Rømer til verden på en gård i Stenstrup på Fyn, og her voksede han op i en søskendeflok på ikke færre end elleve børn.

Efter endt skolegang i Nyborg, hvor familien var flyttet til, da Poul Rømer var syv år gammel, gik den unge gut i lære som gartner, og som 18-årig flyttede han til Aarhus for at færdiggøre sin uddannelse.

Værnepligten aftjente Poul Rømer blandt andet i Nordtyskland, og da han var i begyndelsen af 20’erne, drog han til Viborg, hvor han fik job som gartner hos Peter Sørensen i Reberbanen.

En aften til bal i Engelsborg slog forelskelsen ned med et lyn i Poul Rømer, da han traf den tre år yngre Irene Pedersen. Parret blev viet i Romlund Kirke i oktober 1951, og herefter købte den unge Poul Rømer et lille frilandsgartneri i Lysgaard, hvor hustruen fungerede som medhjælper i virksomheden.

I 1955 overtog Poul Rømer gartneriet "Poppelly" på Vestermarksvej, og han flyttede samtidig med sin familie ind i en bolig, der lå i tilknytning til virksomheden.

I gartneriet var det især grøntsager og fine planter til udplantning, som Poul Rømer beskæftigede sig med, og han leverede mange varer til blandt andet Gasa i Viborg.

Poul Rømer, der havde en stor, fast kundekreds og arbejdede samtlige ugens dage, drev gartneriet frem til 1993, hvor området skulle eksproprieres, og herefter flyttede han, der var blevet enkemand i 1987, til et hus på Morbærvej. Her boede han med sin veninde.

I 2006 flyttede Poul Rømer ind i en lejlighed i Odinparken, og her klarede han sig selv lige til det sidste og både med madlavning og tøjvask. Han, der tidligere havde dyrket folkedans, var særligt optaget af fodbold og fulgte trofast VFF i tykt og i tyndt.

Noget af det sidste, der optog den gamle gartner, var således, hvordan det var gået i kampen mod Amager, og om byens fodboldhold mon kunne rykke op i Superligaen.

Som menneske var Poul Rømer kærlig og venlig og altid med et glimt i øjet. Han var vaks og klar med en kvik bemærkning og elskede eftermiddagene med de jævnaldrende i Odinparken, hvor gruppen samledes om et spil kort, et spil bob eller bare en hyggelig passiar og en tår kaffe.

26. maj sov Poul Rømer stille ind på Viborg Sygehus efter kort tids sygdom. Han efterlader fem børn, fem svigerbørn, tolv børnebørn og tre oldebørn, og han skal hvile på Viborg Kirkegård.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce