Annonce
Viborg

Nekrolog: Murerkasketten var nærmest blevet et regulært vedhæng til kroppen

I sit lange virke som bygmester stod Aksel Østergaard bag byggeriet af adskillige huse rundt omkring i Bjerringbro og Rødkærsbro.
Annonce

Nekrolog: Den 24. juli 1940 kom Aksel Vagner Østergaard til verden som lillebror til to ældre søskende på en mindre landejendom i Elsborg. Faderen var handelsmand, moderen hjemmegående.

Efter syv års skolegang fik Aksel Østergaard et ophold på en efterskole, inden han blev ansat som landbrugsmedhjælper i Taul.

Værnepligten på 18 måneder aftjente Aksel Østergaard dels i Jonstrup, dels i Karup, og herefter arbejdede han for en dansk virksomhed på et støbe- og kloakhold i Tyskland, inden han returnerede til Danmark, hvor han gik i lære som murer. Det var hos Svend Høgfeldt i Kjellerup.

Endnu inden svendebrevet var helt i hus, gik Aksel Østergaard i gang med at videreuddanne sig til konstruktør, og på samme tidspunkt begyndte han at bygge huse med videresalg for øje, inden han i 1969 nedsatte sig som selvstændig bygmester.

Der kom hurtigt godt gang i Aksel Østergaards virksomhed, idet han var foretagsom, flittig og idérig, men en lørdag aften i 1970 havde han alligevel fri og tog derfor en tur på Ans Kro, hvor han traf den tolv år yngre malerdatter Vivian Villekær Brokmus.

Parret giftede sig tre år senere i Højbjerg Kirke og boede herefter i tre år på Anemonevej i Bjerringbro, inden der blev bygget rede på Thorsvej. Huset på Thorsvej dannede ramme om familielivet i 42 år, og hvor fire børn kom til. Hustruen kom desuden med ind i firmaet, og sidst er også sønnen blevet mere og mere involveret i virksomheden.

I sit lange virke som bygmester stod Aksel Østergaard bag byggeriet af adskillige huse rundt omkring i Bjerringbro og Rødkærsbro. Han var manden bag de første andelsboliger i Bjerringbro, og selv om han nærmest arbejdede i døgndrift, så fandt han alligevel tid til også at uddanne sig til kloakmester.

Virksomheden ekspanderede stille og roligt og beskæftigede i en årrække et sted mellem fem og 12 medarbejdere, og selv om Aksel Østergaard blev ældre og ældre, så var han utrættelig og ikke til at drive hjem fra arbejde.

Østergaards Ejendomsselskab og Vima Ejendomme drev Aksel Østergaard sammen med sin hustru, og altid færdedes han rundt i lokalsamfundet med murerkasket på hovedet, og det uanset om han var på arbejde eller i ”civil”, og lige til det sidste tog han ud og udførte småreparationer for sine lejere.

Selv som 80-årig hjalp han med at bære et køleskab op på 1. sal for nogle lejere, ligesom han hen over årene hjalp sine børn med byggeri af deres boliger.

Fritid blev det ikke til så meget af for Aksel Østergaard, der som nævnt havde det bedst med en murerske i hånden og iført arbejdstøj, men to ture til Kina blev det dog til, ligesom han og hustruen tog på sølvbryllupsrejse til USA for år tilbage. En ferie i Caribien blev det også til, ligesom Aksel Østergaard såmænd også godt kunne lide at spænde campingvognen bag på bilen og så ellers feriere rundt i landet.

Nyheder og fodbold var det eneste, der kunne få Aksel Østergaard til at sætte sig foran et tv-apparat. Computere forstod han sig ikke på, men han fulgte dog aktiekurserne online, og ellers var det håndens arbejde, der optog ham mest.

Som menneske var Aksel Østergaard utrolig rar, humoristisk, arbejdsom og flittig, og det siger sig selv, at han var handymand om en hals. En stor omgangskreds, hvoraf flere venner havde holdt ved i flere end 40 år, nød Aksel Østergaard også at pleje sammen med sin hustru, og var der en hyggelig sammenkomst, ja, så mødte den gamle bygmester altid op med sin murerkasket på hovedet. Murerkasketten var nærmest hen over årene blevet et regulært vedhæng til kroppen.

Den 27. december døde Aksel Østergaard efter pludselig opstået sygdom. Han efterlader sin hustru, fire børn, en svigersøn, syv børnebørn og overleves desuden af sine søskende.

Aksel Vagner Østergaard skal hvile på Bjerringbro Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce