Annonce
Sport

Newzealænder overbeviste Højer til prøvetræning

Steffen Højer er begejstret for Nikko Boxall fysiske evner. Arkivfoto: Morten Dueholm

Nikko Boxall var særdeles stærk under sin prøvetræning hos Viborg FF, og det har været afgørende for, at VFF nu har valgt at skrive kontrakt med forsvarsspilleren fra New Zealand.

Viborg: Viborg FF har skrevet kontrakt med den newzealandske forsvarsspiller, Nikko Boxall, som de seneste sæsoner har været en profil i finsk klubfodbold.

Inden kontrakten kom på bordet, var det dog afgørende for VFF, at man fik mulighed for at se Boxall an til en prøvetræning.

Det skete i november, hvor Boxall fik 8-10 dage til at vise sig frem på VFF's træningsanlæg, og her imponerede han trænerstaben.

- Der var på et tidspunkt under træningen, hvor Christian Sivebæk blev spillet i dybden og havde fem-otte meters forspring til nærmeste forsvarsspiller. Men Nikko Boxall satte efter ham og nåede at stoppe ham med en glidende tackling, siger VFF's cheftræner Steffen Højer.

Under prøvetræningen blev Boxall desuden udsat for en springtest, og også her imponerede han.

- Han sprang syv centimeter højere end truppens bedste i testen, fortæller Steffen Højer og sætter nogle flere ord på VFF's nye forsvarsspiller, som i øvrigt blev anbefalet af den tidligere VFF'er Babajide Ogunbiyi.

- Ud over at være hurtig har han masser af power og er hård i sit spil. Han er samtidig god med bolden, og man kan se, at han har spillet mange kampe på kunstgræs i Finland, siger Steffen Højer og peger på, at Nikko Boxall også har en fin skadeshistorik.

Annonce

Kan udvikle sig

Men selv om Boxall på mange måder har imponeret VFF, så mener Steffen Højer, at der er plads til forbedringer.

- Når man er en aggressiv spiller, så tager man ofte også nogle chancer i sit spil en gang imellem. Nikko Boxall kan forbedre noget i sit vurderingsspil, men det er jeg rimelig sikker på, at vi kan lære ham. Jeg tror, at Ralf Pedersen (VFF's assistenttræner, red.) som gammel forsvarsspiller ser det som en spændende opgave, siger Steffen Højer.

Om Nikko Boxall kan tilkæmpe sig en plads i startopstillingen, må indsatsen på træningsbanen afgøre. Konkurrencen kommer fra blandt andre Jacob Dehn, som erobrede en plads i midterforsvaret i efteråret.

- Jeg ved, at Jacob ikke giver sig uden kamp. Vi har igen fået en rigtig god konkurrencesituation i vores midterforsvar og kun én ting er sikker: Det er de bedste, som spiller kampene, siger Steffen Højer.

Winter here already, but somehow I'm heatin' up ⚽️🙏🏽👀

Et opslag delt af Nikko Boxall (@boxalln) den

Let the season begin 👊🏽🙌🏽🙏🏽 #gameday #Veikkausliiga #banzai

Et opslag delt af Nikko Boxall (@boxalln) den

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Viborg-historiker ramte plet

Annonce