Annonce
112

Niels Bugges Kro strammer op på sikkerheden efter tredje indbrud på et halvt år

Niels Bugges Kro har nu været udsat for inventartyveri tre gange på et halvt år og satser på at stramme yderligere op på sikkerheden fremover. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Kroen har over de sidste seks måneder gentagne gange fået stjålet dyrebart inventar. Senest mistede man værdier svarende til 100.000 kroner.
Annonce

Hald: Natten til onsdag var ubudne gæster på besøg hos Niels Bugges Kro, som ligger ved Hald Sø.

Uidentificerede gerningsmænd brød ind på restaurationen, og med sig tog de stole til en samlet værdi af 100.000 kroner. Selv om alarmen lød lidt over klokken fire tidligt onsdag morgen, var de indtrængende forduftet, da politiets patruljevogne nåede frem til stedet.

Det er tredje gang siden april, at beværtningen rammes af indbrud og større tyveri af stedets inventar. I de tidligere tilfælde i april og i juli blev der ligeledes stjålet stole, mens gerningsmændene sidste gang også tog flere fjernsyn fra kroen.

Vi kommer selvfølgelig til at opgradere vores sikkerhed yderligere. Og vi gør vores til, at det bliver så bøvlet som overhovedet muligt for de folk. Nu har vi nærmest ikke flere Y-stole tilbage, så spørgsmålet er jo, om de overhovedet gider komme mere

Thomas Damgaard, forpagter, Niels Bugges Kro

Annonce

Væk inden politiet kom

Skønt der om natten kører en patruljevogn rundt i Viborg, er det svært for politiet at pågribe de skyldige, hvis ikke de fanges på fersk gerning.

- Vi er jo nogle gange heldige, at vi ligger tæt på, men som her, når køretiden er måske fem-seks-syv minutter, så er de væk. Det går ekstremt hurtigt, siger politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

- Hvis man starter et stopur og ser, hvor meget man egentlig selv kan nå at flytte på fire-fem minutter, så kan man nå relativt meget. Og hvis de er to mand til at udføre opgaven med to stole i hver hånd, så tager det ikke lang tid, siger han.

Tyveriet efterforskes nu af politiet, og der kigges nærmere på, om det seneste indbrud kan have forbindelse til de to tidligere. Der er desuden sikret dna fra gerningsstedet, oplyser politiet.

- Vi sammenligner selvfølgelig med de øvrige tyverier, men vi kan ikke komme med nogen konklusion, siger Peter Justesen.

Annonce

Sikkerhedsopgradering i vente

Skuffelsen og ærgrelsen over endnu et tyveri på matriklen er tydelig at spore hos forpagter Thomas Damgaard, som dog pointerer, at han tror på, at ordensmagten gør, hvad den kan, med de ressourcer der er.

- Men det er da en kæmpemæssig bet, at man ikke kan få fat i sådan nogle folk, siger Thomas Damgaard.

På Niels Bugges Kro vil man nu undersøge muligheden for igen at optimere sikkerhedsforholdene.

- Vi kommer selvfølgelig til at opgradere vores sikkerhed yderligere. Og vi gør vores til, at det bliver så bøvlet som overhovedet muligt for de folk. Nu har vi nærmest ikke flere Y-stole tilbage, så spørgsmålet er jo, om de overhovedet gider komme mere, siger forpagteren.

Thomas Damgaard forsikrer, at indbruddet ingen betydning får for stedets kommende arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce