Annonce
Viborg

Niels Dueholm bliver ny formand for Energi Viborg

Niels Dueholm, (S), bliver ny formand for bestyrelsen i Energi Viborg i stedet for Benny Ragner, som Valgbarhedsnævnet har tvunget ud af byrådet efter en voldsdom. Arkivfoto: Preben Madsen.

Efter at Benny Ragner er blevet kendt uværdig til at sidde i byrådet, bliver hans vigtigste post overtaget af socialdemokrat.

Annonce

Socialdemokraten Niels Dueholm, der har siddet i byrådet siden kommunalreformen i 2007 og før den tid var medlem af kommunalbestyrelsen i Bjerringbro, bliver ny formand for det kommunalt ejede Energi Viborg.

Her afløser han løsgængeren Benny Ragner - tidligere Dansk Folkeparti - som Valgbarhedsnævnet har tvunget til at forlade byrådet, efter at han er blevet dømt for vold ved både byretten og Vestre Landsret.

Dueholm forlader posten som formand for byrådets demokratiudvalg, hvor Rikke Cramer, der blev valgt ind i byrådet for DF men nu er socialdemokrat, overtager formandsposten og til gengæld træder ud af Energi Viborgs bestyrelse for at give plads til Dueholm.

Socialdemokraterne benytter også lejligheden til, at Jens Ravn og Eva Pinnerup bytter plads, så Ravn kommer i kulturudvalget og Pinnerup i børne- og ungdomsudvalget. Det sker efter de tos eget ønske, oplyser gruppeformanden Per Møller Jensen.

Annonce

Venstre stemte ikke

Valget af Niels Dueholm som formand for Energi Viborgs bestyrelse er sket, uden at byrådets største parti, Venstre, blev konsulteret. Og det førte til, at Venstre undlod at stemme, da byrådet på et møde onsdag godkendte valget af Dueholm.

»Vi undrer os meget over, at gruppen bag konstitueringen af Søren Pape som borgmester nu har valgt at vende tilbage til blokpolitikken, selv om den har meldt ud, at den ønsker et bredt samarbejde både i det nuværende og i det nye byråd.«

»Vi regnede med, at byrådet havde forladt blokpolitikken, efter at vi er gået med i budgetforlig de seneste to år og har overtaget formandsposten i teknisk udvalg,« siger Venstres gruppeformand, Nina Hygum.

Ragners plads i byrådet overtages af 75-årige Børge Møller Pedersen fra Bjerringbro. Her får han de mest fremtrædende poster i teknisk udvalg, erhvervs- og udviklingsudvalget og demokratiudvalget. Ved valget i november er han opstillet på en af de sidste pladser på DF-listen, der har Lone Langballe fra Foulum i toppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Noget om at folde sig ud

Viborg

Nærværende ledelse er afgørende

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce