Annonce
Viborg

Niels Nielsen har cyklet fra Prag til Hamburg og vandret fra kyst til kyst

Niels Nielsen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Niels Nielsen blev uddannet som klejnsmed og blev servicetekniker hos SFK Foods i Viborg med hele Jylland som arbejdsplads. I fritiden har motion altid fyldt meget, og han laver stadig figurer i smedejern. I morgen fylder han 70 år.
Annonce

70 år: Niels Nielsen, Stationsvej 34, Tapdrup, fylder 70 år i morgen torsdag den 23. juli.

Niels Nielsen er opvokset i Illerhuse, hvor han gik i den lokale friskole. Som ung var han på Levring Efterskole og havde pladser på landet. Han kom i lære som klejnsmed på Kjellerup Vægtfabrik. Her blev han udlært og arbejdede i virksomheden gennem 24 år.

Niels Nielsen fik efterfølgende job hos SFK Foods i Viborg, der havde sit hovedkontor som nabo til Viborg Kraftvarmeværk. Som servicetekniker havde han slagterierne i hele Jylland som sit arbejdsområde og var ansvarlig for, at både vægte og dataudstyr hele tiden var funktionsdygtig.

Blev der ringet om eftermiddagen, at en reparation var nødvendig, var det en selvfølge, at alt var klar igen ved arbejdstids begyndelse tidligt næste morgen, og det var uanset om det var en mekanisk eller en elektronisk reservedel, der skulle udskiftes. De sidste år før efterlønnen bestod den daglige dont i at lave el-motorer til transportbånd på fabrikken Ellegaard i Viborg.

Annonce

Familie og fritid

Niels Nielsen er gift med Agnes, og de har boet på udsigtsgrunden i Tapdrup i næsten fyrre år. De har tre børn og seks børnebørn. En datter er præst i Galten, en søn er lærer i Bryrup, mens den yngste søn bor i Rødding og er en velkendt musikskaber i mange kultur- og kirkesammenhænge på Viborgegnen.

Familien havde i en længere årrække en mindre skov med et fritidshus, som blev brugt til afslapning i naturen.

Niels Nielsen er aktivt med i en række fritidssammenhænge.

– Jeg har gennem mange år været med i Y`s Mens Club, hvor jeg kører for Spildop-magerne ved de månedlige indsamlinger af genbrugsting. Jeg har i mange år sunget i Tapdrup Kirkekor, og jeg er med i et initiativ i Houlkær Kirke under kirkens sociale arbejde, som vi kalder ”Karlekammerskabet”. Her kan ensomme mænd komme og få sig en god snak samtidig med, at de bliver en del af et trygt og godt fællesskab. Vi cykler også ind imellem gerne en tur ud i naturen med demente fra Sct. Kjeldsgården i Asmild, fortæller fødselaren i den rummelige villa i Tapdrup med et vidt udsyn til naturen, så langt øjet rækker.

Annonce

Ferie og hobby

Niels Nielsen var for år tilbage med til at starte en cykelklub i Tapdrup. Og lange cykelture har for ægteparret været en vellidt ferieform. De har cyklet langs Elben fra Prag til Hamburg, og de har cyklet både fra Skagen til Hamburg på vestkysten og fra Grænsen til Skagen op ad østkysten.

Undervejs er der overnattet i shelters eller i et lille telt fra bagagebæreren på cyklen. Campingvognen har kørt Europa tynd og har været i både Gibraltar, Spanien og Italien flere gange. Rusland blev besøgt inden murens fald.

- Vi har også både løbet og gået rigtig meget gennem årene. Den seneste vandring gik på en kyst til kyst rute, som vi fulgte fra Blåvand til Vejle. Og min hobby her i pensionistårene har sit udspring i min uddannelse som klejnsmed. Jeg kan godt lide at lave kreative, kunstfærdige ting i smedejern. Det kan være alt fra forskellige brugsting til et kors til en udendørs gudstjeneste. Vi har gode naboer og mange venner, og så må vi aldrig glemme den underfundige humor, der er en fornøjelig livseliksir at have med på livets vandring, slutter 70-års fødselaren med et lystigt glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce