Annonce
Kultur

Noget for alle aldre på de skrå brædder

"Arternes oprindelse" er en maskeforestilling for børn, der tager udgangspunkt i den sande historie om Mary Annings dinosaurfund. Pressefoto
I årets første måneder er der et væld af muligheder for fantastiske oplevelser på Viborg Teater. Og Viborg Teaterforening har sørget for noget til både børn og voksne.
Annonce

Viborg: Det voksne publikum kan se frem til den 29. januar, når Det Kongelige Teater bringer "Scener fra et ægteskab" til byen.

Forestillingen er en gammel klassiker med drama for alle pengene og handler om ægteparret Johan og Marianne, der lever lykkeligt sammen med deres to børn.

Johan (spillet af Morten Kirkskov) og Marianne (Stine Stengade) er begge akademikere. På overfladen ser alting skønt ud, men lige under ulmer frustrationerne og en higen efter kærlighed. Så Marianne forlader mand og børn for en yngre model.

Den 5. februar følger et eksperimenterende og nyskrevet musikdrama om H. C. Andersen. I krydsfeltet mellem musik, tekst og maske-arbejde får den verdensberømte forfatter, spillet af Lars Bom, lov til at fortælle sin egen historie på en helt ny måde. Alle ordene er forfatterens egne, taget fra hidtil ukendte digte og breve samt dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr.

I "Kærlig hilsen H. C. Andersen" kommer man bag om masken og den myte, forfatteren var så optaget af at bygge op om sig selv.

"Nattergalen", der er en dobbeltforestilling skabt af to af landets mest efterspurgte koreografer til nykomponerede toner fra Den Sorte Skole samt fabulerende scenedesign og kostumer af kunstneren Sergei Sviatchenko, spiller den 19. februar.

Inspirationen er hentet fra H. C. Andersens eventyr og Oscar Wildes novelle "Nattergalen og Rosen", og danseforestillingen tager afsæt i historiernes temaer om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige.

Det er dramatiske "Scener fra et ægteskab", der spiller på teatret den 29. januar. Pressefoto
Annonce

Det' for børn

Også børn i alle aldre kan se frem til oplevelser på de skrå brædder. Søndag den 26. januar er der eksempelvis for de fire- til otte-årige dukketeatret "Søndag", som handler om Torsten, der skal være storebror, og som tror, han skal have en lillebror eller lillesøster, fordi hans forældre ikke elsker ham mere.

De tre- til seks-årige er velkomne til "Kom ind i min nat", der spiller den 1. februar. Det unge publikum inviteres ind i Lilles soveværelse og følger med i de forestillinger, man kan gøre sig om verden, når den er oplyst af månen.

Den 22. februar fremføres den lærerige forestilling om "Arternes oprindelse" for børn fra syv år og op. Den magiske og morsomme maskeforestilling er inspireret af en sand historie om den fattige og uskolede snedkerdatter Mary Anning, som en dag i 1811 finder noget, ingen før har set.

Skelettet af en ichthysaurus blev starten på mange fund og en kamp for anerkendelse, Mary Anning vinder med Darwins hjælp.

Senere i februar spilles også Prop og Berta, men denne forestilling er udsolgt, ligesom Skatteøen der spiller i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce