Annonce
Viborg

Nordamerikanske skildpadder på fri fod i Viborg

Her ses en af de invasive skildpadder, som nu sandsynligvis ender i Randers eller Silkeborg, da arten er invasiv og ikke må formidles videre. Privatfoto.
Forleden fandt borgere to sumpskildpadder i Viborg. Dyrene er nu på Viborg Internat i Ravnstrup, og ejeren efterlyses.

Viborg: Et par viborgensiske dyrevenner fik sig noget af en overraskelse - to gange i sidste uge.

Her fandt de nemlig to løse sumpskildpadder af arten guløret terrapin i Viborg. Arten stammer fra det sydøstlige Nordamerika, så de to skildpadder må siges at være kommet gevaldigt på afveje.

- Det er helt ekstraordinært, at vi har fået to af disse skildpadder ind. De er nemlig ikke fundet samme sted, så vi må gå ud fra, at der er tale om to ejere. Den ene gik rundt i midtbyen i sidste uge, hvor nogle folk samlede den op, og den anden er fundet et par dage efter ved idrætshøjskolen på Vinkelvej, hvor den gik rundt og hyggede sig, siger dyrlæge Lise Svejgaard, der leder internatet.

Selvom man er en erfaren dyrlæge, er guløret terrapin ikke hverdagskost på klinikken, så Lise Svejgaard har måttet tale med en biolog om pasningen af de to skildpadder, imens deres ejere efterlyses.

- Guløret terrapin er en invasiv art (ikke naturlige i miljøet, red.), men de kan sagtens overleve i den danske natur. Det er naturligvis forbudt at sætte dem ud, som vi tænker, at det måske er sket her. De gør skade på den danske natur, siger Lise Svejgaard.

Annonce

Da arten er invasiv, må internatet heller ikke formidle de to skildpadder videre til nye ejere. De må kun sendes retur til deres gamle ejere – eller til et af de få steder i Danmark, som er godkendt til at modtage skildpadderne.

Internatet har derfor været i kontakt med Randers Regnskov og Aqua Akvarium og Dyrepark i Silkeborg, som er de to steder, der kan modtage dem, hvis ejerne ikke melder sig, inden fremlysningsperioden udløber.

Dyrlægen kender ikke baggrunden for, at skildpadderne pludselig gik rundt i Viborg, men hun gør sig nogle tanker:

- For år tilbage kunne du købe guløret terrapin i dyrebutikker. De her er cirka 30 centimeter nu, men da de er købt, har de været på størrelse med en femmer og set utrolig søde ud, siger Lise Svejgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce