Annonce
112

Nordjyde fængslet efter tur til Viborg: Dømt for vold, hærværk og trusler mod politiet

En mand fra Nordjylland er for nyligt blevet dømt for vold, hærværk og trusler mod politiet efter en aften på Skottenborg. Arkivfoto: Morten Dueholm/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
En mand fra Nordjylland er for nyligt blevet idømt en ubetinget fængselsstraf, efter han en aften kom op at slås med en gruppe mennesker på Skottenborg og senere opførte sig truende over for politiet.

Viborg: Efter en episode i slutningen af oktober sidste år er en 38-årig nordjyde blevet idømt syv måneders ubetinget fængsel ved Retten i Viborg for hærværk, grov vold samt trusler og vold mod politiet.

Manden boede på daværende tidspunkt med sin kæreste i Frederikshavn, men den 28. oktober havde han altså taget turen til Viborg. Kort efter klokken 18 sparkede han døren ind til en lejlighed på Skottenborg efter at have knust flere ruder i opgangen. I lejligheden befandt hans kæreste sig sammen med en gruppe mænd og kvinder.

Efter at have været i lejligheden i et godt stykke tid blev samtalen mellem nordjyden og de øvrige tilstedeværende tilsyneladende ophedet, og den 38-årige gik til angreb på lejlighedens 61-årige beboer. I retten blev det gennem flere vidners forklaring om begivenhederne bevist, at den dømte havde slået manden i hovedet med både en glasflaske, en krykke, en køkkenrulleholder samt med sin knyttede hånd.

Den dømte har derefter smidt ham ned på gulvet og sparket mod hans hoved og overkrop, indtil hans egen kæreste lagde sig oven på den sårede mand for at beskytte ham. Her blev også hun ramt af spark på armene, hvorefter den dømte vendte sig mod de andre tilstedeværende og slog to kvinder med knytnæver i ansigterne.

Annonce

Trusler mod politiet

Begivenhederne i lejligheden blev hurtigt meldt til politiet, som dukkede op kort før klokken 22 om aftenen for at anholde nordjyden. Det gik dog ikke ubesværet.

- Jeg finder dig og smadrer dig. Jeg husker dit skaldede ansigt, og jeg ved, hvor du bor. Jeg kommer og knepper din kone og dine børn.

Sådan forklarede to politibetjente, at den 38-årige sagde med truende fremtoning under anholdelsen. Og det var da heller ikke sidste gang den aften, han valgte at opføre sig truende mod betjentene.

Senere valgte han nemlig at spytte en anden betjent i ansigtet og sparke op mod ham med sit knæ.

I beslutningen om at tildele den 38-årige den syv måneder lange fængselsdom har retten lagt vægt på, at der er tale om grov vold, som blev begået over for en ubevæbnet person i ejet hjem, men at den dømte til gengæld ikke er tidligere straffet.

Han blev kendt skyldig i alle anklager og valgte at tage betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce