Annonce
Sport

Norsk venstrehånd fortsætter karrieren i Viborg HK

Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard får i næste sæson den norske højre back Mathilde Rivas Toft i sin trup. Foto: Johnny Pedersen
Den norske højreback Mathilde Rivas Toft er i næste sæson klar til at tørne ud for Viborg HK. Det er første gang, at hun skal spille i en klub uden for hjemlandet.

Håndbold: Viborg HK har vendt blikket mod Norge - landet, som i december blev europamester i kvindehåndbold.

Fra og med næste sæson bliver Mathilde Rivas Toft en del af Viborg HK's trup. Den 23-årige nordmand har skrevet under på en toårig kontrakt med Viborg HK.

Mathilde Rivas Toft har i de seneste to sæsoner spillet i den norske klub Molde og har tidligere i karrieren været tilknyttet andre klubber i hjemlandet- blandt andre Larvik.

Viborg HK mødte netop Larvik i EHF Cuppen tilbage i 2018/19-sæsonen, og det var her, at Viborg HK's træner Jakob Vestergaard fik et godt øje til den venstrehåndede spiller.

- Mathilde passer godt ind i den måde, som vi gerne vil spille håndbold på. Hun er håndboldklog, har god fart, og så er hun risikovillig i sit spil uden at være storsatsende. Hun har scoret ret mange mål i Norge og har spillet en rigtig fin sæson hos Molde, siger Jakob Vestergaard.

Mathilde Rivas Toft benyttes primært på højre back, men hun kan også spille højre fløj.

Tilbage i 2016 blev hun udtaget til all star-holdet ved U20-VM, hvor hun blev valgt til turneringens bedste højre fløj.


Mathilde passer godt ind i den måde, som vi gerne vil spille håndbold på. Hun er håndboldklog, har god fart, og så er hun risikovillig i sit spil uden at være storsatsende.


- Vi står og mangler en venstrehåndet højre back i næste sæson, da Pauline Bøgelund ikke får forlænget sin kontrakt. Det er ikke umiddelbart tanken, at Mathilde skal spille højre fløj, men det er vigtigt for os, at vi får en back, som også kan supplere på fløjen. Så kan vi veksle lidt og er også dækket bedre ind på fløjpositionen, siger Jakob Vestergaard, som forventer at kunne løfte Mathilde Rivas Toft til nye højder.

- Selv om hun er en norsk spiller, så er hun jo ikke Nora Mørk (norsk verdensstjerne, red.), men vi tror på, at vi via vores træning og stærke miljø kan gøre Mathilde endnu bedre og måske gøre hende attraktiv for et af verdens bedste landshold, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Mange positive indtryk

Mathilde Rivas Toft har på seniorniveau optrådt for det norske B-landshold, og hun har i to sæsoner deltaget i Champions League sammen med Larvik.

I Molde spiller hun sammen med den tidligere VHK'er, Sarah Paulsen, og klubben er aktuelt nummer fire i den bedste norske række.

Mathilde Rivas Toft ser frem til det kommende samarbejde med Viborg HK og cheftræner Jakob Vestergaard.

Mathilde Rivas Toft skifter til Viborg HK. Privatfoto

- Jeg har hørt meget positivt om Jakob Vestergaard. Han skaber rammerne for god træning, gode kampe og et rigtig godt sammenhold, og det er selvfølgelig noget, jeg sætter stor pris på. Især når jeg er ny og kommer fra en anden klub og et andet land. Det giver tryghed, siger Mathilde Rivas Toft i en pressemeddelelse fra Viborg HK.

Hun har fået en del information om sin nye klub gennem landsmanden Moa Högdahl, som i flere sæsoner har ageret højre back i Viborg HK og bliver holdkammerat med Mathilde Rivas Toft i næste sæson.

- Jeg kender jo Moa Högdahl ganske godt, og hun fortæller ofte om det stærke fællesskab, der er mellem spillerne - at alle er rigtig gode ved hinanden, og det ser jeg frem til at blive en del af. Det ved jeg også er vigtigt, hvis man skal udvikle sig, siger Mathilde Rivas Toft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bedre natur kræver et langt sejt træk

Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce