Annonce
Viborg HK

Norsk Viborg-back keder sig - har købt et puslespil med 2000 brikker

Moa Högdahl skulle have spillet OL-kvalifikation med Norge, men lige nu keder hun sig i lejligheden i Viborg, hvor usikkerheden om fremtiden gør det lidt svært at motivere sig. Arkivfoto: Martin Ravn
Moa Högdahl skulle egentlig være rejst til Norge for at støde til landsholdstruppen, men på grund af corona-krisen blev hun i Viborg, hvor hun prøver at holde sig skarp. Men alene-tiden er hård for den socialt indstillede norske spiller.

Viborg: Viborg HK's norske højreback Moa Högdahl er bestemt ikke hvor hun burde være for tiden.

Hun sidder i sin lejlighed i Viborg, men egentlig skulle hun lige nu træne med det norske landshold frem mod kvalifikationen til OL.

- Først og fremmest synes jeg, at det er godt, at OL-kvalifikationen blev udsat med tanke på de omstændigheder, som har ramt hele verden. Det var det eneste rigtige at gøre. Men det er selvfølgelig træls, at samlingen og kampene ikke blev til noget, for jeg havde set frem til det længe, siger Moa Högdahl.

Det hele blev pludselig hektisk i slutningen af sidste uge, da corona-krisen eskalerede, og Moa Högdahl skulle beslutte, om hun ville tage hjem til Norge - eller om hun skulle blive i Viborg.

- Oprindeligt skulle vi være mødt ind i landsholdslejren i fredags, men så blev det udskudt til mandag. Og så blev det hele aflyst. Og jeg var lidt nervøs for, at jeg blev "fanget" hjemme i Norge, hvis jeg tog hjem. Så jeg besluttede at blive i Viborg, siger den 24-årige back, som dermed også kom til at fejre fødselsdag væk fra den familie, som hun faktisk ikke har set i et godt stykke tid.

- Jeg ville da rigtig gerne hjem og se familien, men min tanke var det, at hvis nu situationen forbedrer sig så hurtigt, som vi ønsker, så vil der måske ikke være længe til, at vi skal spille kampe - og så ville jeg ikke risikere noget. I det tilfælde vil jeg være klar til at træne med holdet igen så snart som muligt, siger hun.

Annonce

Jeg er altså en social pige, og jeg synes, at mit eget selskab er meget kedeligt, så jeg håber virkelig ikke, at den her situation fortsætter i lang tid.

Moa Högdahl, Viborg HK-spiller

Er i kedeligt selskab

Derfor har hun i en lille uges tid været for sig selv i sin lejlighed.

En ret svær situation for den unge norske pige, som i Viborg primært har holdkammeraterne som omgangskreds - og dem er hun altså afskåret fra for tiden.

- Det er helt vildt kedeligt det her. Derfor har jeg også lige fået et puslespil med 2000 brikker, så jeg har lidt at lave.

- Det er rigtigt, at man måske har tid til at gøre noget, som man måske ellers ikke får gjort eller har overskud til. Min lejlighed har eksempelvis aldrig været mere ren, end den er lige nu.

- Men jeg er altså en social pige, og jeg synes, at mit eget selskab er meget kedeligt, så jeg håber virkelig ikke, at den her situation fortsætter i lang tid, siger Moa Högdahl.

Savner hallen og de store vægte

Moa Högdahl og holdkammeraterne hos Viborg HK står ligesom alle andre topspillere med den udfordring, at de også skal forsøge at holde sig fysisk skarpe i denne usikre periode - og det er en udfordring.

- For mit vedkommende er det ret hårdt. Jeg kan rigtig godt lide at træne meget - og meget hård og tung styrketræning. Og det er ikke muligt lige nu. Og vi kan heller ikke træne i hallen. Det eneste, man kan, er jo nærmest at konditionstræne, hvilket er let nok, for man kan bare løbe en tur.

- Og jeg har da også løbet en del runder om søerne i Viborg. Men det er jo kedeligt. Det er ikke det, som jeg har lyst til at gøre her midt i marts, siger den norske landsholdsspiller, der indrømmer, at det er svært at motivere sig, da det ikke er til at sige, hvor lang perioden uden normal håndboldtræning bliver.

Generelt svæver rigtig meget i luften lige nu.

Det er ikke til at sige, hvornår ligaen bliver genoptaget. Ingen ved, hvordan den bliver spillet færdig - hvis det overhovedet sker - og for Moa Högdahl og det norske landshold er det heller ikke til at sige, hvordan OL-kvalifikationen kommer til at finde sted, og om der overhovedet kommer et OL i Japan til sommer.

- Vi er et sted, hvor vi må sige, at sundheden og helbreddet kommer før alt andet, og det er godt, at der gøres en masse lige nu. Men det vil da være ærgerligt, hvis OL ikke bliver til noget, siger Moa Högdahl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce