Annonce
Viborg

Nostalgisk musikmarked: Nørder mødtes for at købe, bytte og sælge

Peter Berg, 60 år og fra Hald Ege, begyndte først at samle musikting - bånd, plader, afspillere med mere - for omkring tre år siden, men han har allerede oparbejdet en anseelig samling og tog en del af den med til sit popup-marked lørdag hos Take Now i Viborg. Foto: Johnny Pedersen
Der var både gammel musik og gamle apparater til at afspille musikken på, da der i weekenden var plademarked.

Viborg: - Ja, det er jo nok lidt nørdet, indrømmede Peter Berg lørdag under et såkaldt popup-musikmarked, der blev holdt bagerst i Viborg-forretningen Take Now, som er et sted, hvor folk kan leje hyldeplads til privat salg af alverdens ting.

60-årige Peter Berg, der bor i Hald Ege, var sammen med Michael Slot Nielsen, Hammerum, initiativtager til markedet, som altså i modsætning til resten af "markedspladsen" i Take Now var en en-dagsforestilling.

Til gengæld var det lidt af et eldorado, hvis man går op i musik, som det blev spillet og delt dengang, hvor ingen havde hørt om streaming over nettet.

Syv havde sikret sig en stadeplads, og der var naturligvis masser af vinylplader - både singler, lp og andre at studere og eventuelt købe. Men der var også cd'er - og en hel del kassettebånd.

Dem kom Peter Berg med en del af.

- Jeg har nok en særlig forkærlighed for kassettebånd. De har været undervurderet i forhold til kvalitet og næsten været væk. Men der bliver faktisk igen udgivet en del musik på kassettebånd, fortalte samleren fra Hald Ege.

Han har et fyldigt udvalg af både populærmusik og klassisk. Men ikke nok med det: han har også noget at afspille båndene på, og er man vokset op med både kassettebånd og -optager/-afspiller, var lørdagens popup-marked en tur ned ad teenageårenes Memory Lane.

Annonce
Jeg har nok en særlig forkærlighed for kassettebånd

Peter Berg, musiksamler fra Hald Ege

Storsamler fra Skive

Både sælgere og købere var da også gennemgående modne mennesker.

Blandt køberne var Børge Madsen, Skive, der dog på anden vis er moderne nok til at have læst om Viborg-markedet på de sociale medier.

- Der er virkelig fine sager her, sagde skibonitten, der i den store stil er samler af både cd'er og lp'ere.

- Jeg har et sted mellem 2000 og 3000 cd'er og omkring 1200-1300 lp'er, fortalte han.

I Take Now-butikken på Farvervej 23 B i Viborg erhvervede han sig nogle lp'er med musik fra 1960'erne og 1970'erne. Blandt andet en med legendariske Steppenwolf, "Jesus Christ Superstar"-musicalpladen og en med det danske pigtrådsorkester Sir Henry.

- Jo, jeg har nok en ret bred smag, erkendte Børge Madsen, før han returnerede til Skive med sin stak af nye, gamle plader.

Peter Berg var gennemgående godt tilfreds med arrangementet.

- Der har været pænt med mennesker, og der bliver da også handlet. Men det vigtigste er nok, at vi hygger os om fælles interesser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Diamantbryllup

Annonce