Annonce
Viborg

Noter fra onsdagens byrådsmøde i Viborg

<p>Viborg Rådhus Foto: Morten Dueholm</p>

Her får du en række noter om onsdagens byrådsmøde på Viborg Rådhus.

Annonce

Ældreboliger for dyre
Venstres Britta Leth, der som første suppleant var indkaldt i stedet for Jens Rohde, der var optaget af møder i EU-parlamentet, stemte som den eneste imod at give Boligselskabet Sct. Jørgen tilsagn om at opføre 100 nye plejeboliger i den kommende baneby.

Det gjorde hun, fordi hun mener, at de ældre kommer til at betale en alt for dyr husleje, fordi boligselskabet betaler over 4000 kroner per kvadratmeter jord. Kommunen har selv købt jord i området til 2500 og 2700 kroner per kvadratmeter.

»Vi skal give ældre gode boligforhold, men vi bør handle til markedsprisen,« sagde Britta Leth.

Grønt lys til byggeri
Boligselskabet Sct. Jørgen kan nu gå i gang med at opføre tredje etape af et byggeri på Palleshøje, som omfatter 14 boliger. De opføres som syv dobbelthuse i tæt/lav bebyggelse på 106 kvadratmeter i lighed med første og anden etape.

Byrådet godkendte på mødet i går en anskaffelsessum på knap 28 millioner kroner. Det er 170.000 kroner mere end forventet, og det skyldes, at resultatet af licitationen blev billigere, end selskabet havde regnet med.

Kommunen yder et såkaldt grundkapitallån på 10 procent af byggesummen - svarende til 2.784.000 kroner.

Færre skal ryge
I 2021 skal andelen af borgere i Viborg Kommune, som ryger, reduceres til 14 procent - eller cirka hver syvende. I 2013 røg 18 procent af borgerne, og målet i 2017 er at komme ned på 16 procent.

Sådan lyder en af målsætningerne i en ny sundhedspolitik for Viborg Kommune, som byrådet nikkede ja til på onsdagens møde. Det er Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling, der i et høringssvar har foreslået, at færre rygere bliver et særligt indsatsområde i sundhedspolitikken.

Når Viborg Kommune det mål, kommer man i toppen blandt regionens kommuner med den laveste andel af daglige rygere.

Formanden for ældre- og sundhedsudvalget Mette Nielsen (S) understregede, at det er første gang, kommunen har vedtaget en sundhedspolitik, som går på tværs af de kommunale forvaltninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce