Annonce
Erhverv

NRGi realiserer historisk høj indtjening i 2019

På trods af NRGi-koncernens positive udvikling har den verdensomspændende Corona-pandemi øget usikkerheden, hvilket påvirker koncernens forventninger til 2020. Pandemien forventes at påvirke koncernen negativt, men samlet set forventes et positivt resultat af den primære drift. Pressebillede

Aarhus: NRGi har fortsat væksten i 2019 og realiseret en historisk høj indtjening på 233 millioner kroner mod sidste års resultat på 142 millioner kroner. Det viser den netop offentliggjorte årsrapport.

2019 var et begivenhedsrigt år for NRGi-koncernen, der trods tarifnedsættelser og faldende elpriser fastholdt en omsætning på 2,1 milliarder kroner og realiserede en rekordhøj indtjening på 233 millioner kroner, hvilket svarer til en resultatfremgang på 91 millioner kroner svarende til 64 procent.

Udviklingen skyldes dels en vækst i koncernens aktiviteter, dels et solidt afkast på værdipapirer.

- Vi kigger positivt tilbage på et år, hvor vi har haft fokus på at ruste virksomheden til fremtiden ved at styrke forretningernes markedspositioner og kompetencer, og samtidig har vi investeret væsentligt i en fortsat udbygning af den digitale infrastruktur og energisystemet med det langsigtede mål at bidrage til et endnu mere velfungerende samfund og en reduktion af vores hjemlige CO2-aftryk, fortæller Jacob Vittrup, der er administrerende direktør i NRGi-koncernen.

Forårets planlagte Værdipulje på i alt tre millioner kroner dedikeres til en støttepulje for virksomheder, institutioner og private, hvis grønne idé, koncept eller projekt er blevet bremset som følge af coronakrisen. Desuden har NRGi’s netselskab Konstant Net besluttet at nedsætte både nettarif og abonnement til 0 kroner i juni, hvilket giver andelshaverne en besparelse på 23 millioner kroner. Derved understøtter NRGi de cirka 40.000 erhvervsdrivende i forsyningsområdet, der kan være økonomisk pressede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Annonce