Annonce
Viborg

Nu bliver begrænsninger til forbud: Slut med underholdning på afstand

Viborg Kommune indskærper nu - efter en ministeriel henvendelse - hvem og hvad der er omfattet af besøgsforbud. Arkivfoto: Andreas Søndergaard
Begrænsninger er blevet til forbud. Det sker for at begrænse smitten med coronavirus på en lang række kommunale tilbud.

Viborg: De ældre og de handicappede, som bor på kommunale adresser, har i snart en måned måtte affinde sig med manglende besøg. Nu udvides besøgsforbuddet til også at gælde de udsatte borgere på socialområdet. Desuden udvides de allerede eksisterende forbud.

Det betyder både, at eksempelvis krisecenteret og forsorgshjemmet fra nu af også vil afvise besøgende, og at de gældende forbud på de øvrige kommunale tilbud gælder for hele matriklen.

- Det betyder, at vi ikke længere kan have underholdning på afstand, fortæller Mette Andreassen, direktør for Social, Sundhed og Omsorg i Viborg Kommune.

Blandt andet på det store døgntilbud Katrinehaven har man med glæde og succes haft gæster, der kunne optræde for de handicappede beboere. Beboerne var inde, underholdningen var ude. Det er nu slut, idet besøgsforbuddet altså udvides.

Det er Social- og Indenrigsministeriet, som har udsendt skærpede retningslinjer for, hvordan besøgsforbud skal tolkes - og hvilke områder, de skal gælde på.

Mens der på én side er blevet strammet op og indskærpet, hvor og hvad, reglerne omfatter, er der dog også blevet fastslået enkelte undtagelser:

Besøg i kritiske situationer, som hvis én borger er døende, samt besøg hos borgere under 18 år fra nære pårørende er fortsat tilladt.

Det samme er besøg fra forældre eller andre nære pårørende til borgere, der på grundt af deres handicap ikke er i stand til at forstå formålet med forbuddet - og som har behov for besøg. Det kan være i tilfælde, hvor de bliver udadreagerende, hvis de begrænses i at se deres kære.

Disse besøg aftales med de enkelte tilbuds ledere, og hvis tilbuddets ledelse i den konkrete situation vurderer, at besøget ikke kan gennemføres på forsvarlig vis, har ledelsen mulighed for at udskyde et besøg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce