Annonce
Danmark

Nu bliver der også satset på sne og kulde: Primo Tours køber Danmarks største skirejse-koncern

- Vi har valgt at bruge den nuværende krise i rejsebranchen til aktivt at udvikle vores virksomheder, siger direktør i Primo Tours-koncernen med hovedsæde i Ringkøbing, Bjarke Hansen, der nu har i alt ni rejsebureauer under parasollen. Foto: Primo Tours
Primo Tours har opkøbt Danmarks største skirejse-koncern, Skinetworks. Dermed rummer Primo Tours-koncernen med hovedsæde i Ringkøbing nu i alt ni rejsebureauer.
Annonce

Ringkøbing: Primo Tours satser per tradition på sol, strand og charterferie, men fremover skal der også sælges skirejser. Koncernen med hovedsæde i Ringkøbing har i dag overtaget Danmarks største skirejsekoncern, Skinetworks, der omfatter bureauerne Danski, Northlander, Slopetrotter, Active Alps og Summit Week.

Om den overraskende overtagelse siger direktøren hos Primo Tours, Bjarke Hansen:

- Vi har fået en helt unik mulighed for at gå ind i skibranchen med overtagelsen af Skinetworks. Vi ser skirejsebranchen som et perfekt match til vores nuværende forretning, og Skinetworks-koncernen har nogle super stærke brands og produkter.

Med opkøbet er der nu i alt ni rejsebureauer samlet i Primo Tours-koncernen.


Vi ser skirejsebranchen som et perfekt match til vores nuværende forretning, og Skinetworks-koncernen har nogle super stærke brands og produkter

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours


Bjarke Hansen, der også fremadrettet vil være direktør for hele koncernen, forventer sig meget af opkøbet:

- Skinetworks står fantastisk stærkt på både det danske og det svenske marked. De har nogle utroligt spændende koncepter, som de selv har udviklet. Samtidig har Skinetworks de samme kerneværdier som os - nemlig fokus på nærhed til gæsterne, dansktalende personale på destinationerne og et højt serviceniveau.

Annonce

Forskudte sæsoner

I ledelsen hos Primo Tours er der en klar forventning om, at opkøbet vil give koncernen en række synergier og driftsfordele:

- Produkt- og sæsonmæssigt passer Skinetworks særdeles godt ind i vores setup. Vi har forskudte sæsoner, og vi kan således anvende vores ressourcer og personale endnu mere optimalt hen over året, siger Bjarke Hansen og tilføjer:

- Vi har jo prøvet det før og har haft succes med at integrere både Århus Charter og SunCharter i vores virksomhed. Vi har et stærkt it-setup, idet vi selv ejer og udvikler vores bookingplatform Tourpaq – et system, der i øvrigt også benyttes af Skinetworks. Dette er endnu en fordel i det samlede setup, som betyder, at vi relativt let kan overtage driften.

I slutningen af oktober offentliggjorde Primo Tours, at man sammen med en række investorer fra branchen havde startet flyselskabet Airseven.

Om tiltagene midt under coronapandemien siger Bjarke Hansen:

- Vi har valgt at bruge den nuværende krise i rejsebranchen til aktivt at udvikle vores virksomheder. Vi har etableret Airseven for at styrke vores setup på flysiden. Og vi ser rigtig gode synergier i fremtiden mellem vores flyforretning og skirejsebureauerne.

Annonce

En fortid hos Højmark

Skinetworks fortsætter som selvstændig virksomhed i Primo Tours-koncernen - det vil sige med egne brands og medarbejdere:

- Vi har haft held med at drive vores nuværende brands som mindre rejsebureauer med hvert deres DNA, fokus og profil, siger Bjarke Hansen.

Han har en fortid hos Højmark Rejser, så med en baggrund som både guide og direktør i skibranchen, glæder Bjarke Hansen sig til at kunne udvide koncernens rejsetilbud til at omfatte skirejser:

- Jeg ser meget frem til igen at skulle arbejde aktivt med skirejser, og vi glæder os til også at kunne tilbyde vores gæster en rigtig god ferie på ski.

Primo Tours-koncernen

Primo Tours, der har hovedsæde på Rindumgaards Allé 3 i Ringkøbing, blev etableret i slutningen af 2009 - af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen, der kom med mange års brancheerfaring fra henholdsvis Bravo Tours og Højmark Rejser.

I 2014 købte selskabet Århus Charter, og to år senere blev også SunCharter en del af koncernen.

Senest er bureauet Verdn kommet ind under Primo Tours-parasollen - samt datterselskabet Tourpaq, der lever it- og bookingsystemer til rejsebranchen.

I 2019-regnskabet blev der noteret et overskud efter skat på 5,2 millioner kroner.

I de tre foregående regnskabsår - 2016, 2017 og 2018 - præsenterede Primo Tours overskud på henholdsvis 33,5, 32,7 og 18,2 millioner kroner. 

Skinetworks-koncernen, der blev etableret i 2005, er en sammenslutning af skirejseselskaberne Danski (1982), Northlander (1990) og Slopetrotter (2005). Desuden rummer koncernen specialbureauerne Summit Week og Active Alps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce