Annonce
Viborg

Nu bliver ulovlig legeplads fjernet

Legepladsen fjernes. Foto: Niels-Christian Jönsson.
"Synderne" har meldt sig, og de vil selv fjerne legepladsen i Hald Ege i løbet af den kommende uge.
Annonce

Hald Ege: Den ulovligt opførte legeplads i et skovstykke i Hald Ege bliver nu fjernet af nogle af de personer, der har været med til at etablere den. Det oplyser skovfoged Steen Bonne Rasmussen fra Naturstyrelsen Kronjylland.

- Jeg har været i kontakt med nogle af de lokale borgere, der over nogle år har etableret legepladsen, og de har indvilget i at fjerne den i løbet af den kommende uge, siger Steen Bonne Rasmussen, som dermed anser sagen for at være ude af verden.

- Borgerne har tilsyneladende ikke tænkt på, at de skulle søge tilladelse om at benytte skoven til den slags, hvilket man jo godt kan undre sig lidt over, men nu har de så tilbudt selv at pille redskaberne ned igen, og så gør vi ikke mere ud af det, siger Steen Bonne Rasmussen.

Han har for øvrigt haft en legepladsinspektør ude og se på stedet for at få vurderet, om man med enkle midler ville kunne lovliggøre legepladsen.

- Det ville ikke være muligt, vurderede han, og så må den jo væk, siger Steen Bonne Rasmussen.

Jeg har været i kontakt med nogle af de lokale borgere, der over nogle år har etableret legepladsen, og de har indvilget i at fjerne den i løbet af den kommende uge.

Steen Bonne Rasmussen, skovfoged Naturstyrelsen Kronjylland

Annonce

Åben for samarbejde

Skovfogeden er sådan set ikke imod, at for eksempel skovstykket i Hald Ege, der ligger klos op ad vandtårnet, ville kunne anvendes til naturlegeplads, men så skulle den altså etableres efter de gældende regler.

- Vi har meget strikse regler for legepladser på offentligt tilgængelige arealer, og de skal selvfølgelig efterleves. Bliver de det, er vi til gengæld meget åbne for at indgå partnerskaber med for eksempel borgergrupper, der ønsker at lave sådan noget i bynære skovområder. Det må selvfølgelig ikke gå ud over de andre hensyn og regler, som vi skal overholde. For eksempel vil man ikke kunne få lov til at etablere legepladser i områder, der er udlagt til urørt skov og andre områder, hvor andre naturhensyn kommer i første række, siger Steen Bonne Rasmussen.

Det er ikke tilfældet i den aktuelle skov ved vandtårnet, så hvis nogen på et tidspunkt vil være interesseret i at etablere en legeplads, der overholder de gældende regler, skal man altså henvende sig til Naturstyrelsen Kronjylland.

Annonce
Annonce
Viborg

Solo-udstilling i Pakhuset

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce