Annonce
Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Banebyparken skal være et blødt landskab med bakker og lavninger. Illustration: Viborg Kommune
Politikerne har nu godkendt den overordnede plan for Banebyparken. Parken forventes at stå klar i foråret 2022.
Annonce

Viborg: Det har ligget fast lige fra starten, at Viborg Baneby skulle have en grøn livsnerve, Banebyparken, der både skal binde bydelen sammen og være et åndehul for såvel bydelens beboere som andre viborgensere og gæster.

Udformningen af parken har der været arbejdet med i nogle år, blandt andet ved inddragelse af nuværende og kommende beboere, og nu er hovedplanen for parken så godkendt af politikerne i teknisk udvalg.

Dermed kan arbejdet med det 10.000 kvadratmeter store anlæg til cirka 14 millioner kroner sættes i gang. Derudover kommer den investering, som Energi Viborg kommer til at putte i anlægget.

Det bliver nok den del, der sættes i gang først, og det er blandt andet et regnvandsbassin - eller nærmere en sø, der skal have en både praktisk og rekreativ funktion.

- Jeg skal have møde med Energi Viborg i næste uge, og så håber jeg da, at de kan gå i gang her i løbet af efteråret. Den kommunale anlægsdel bliver nok først sat i gang til foråret, fortæller landskabsarkitekt Lotte Kunstmann, der er den kommunale projektleder.


Parkens store attraktion, hvis man kan sige sådan, bliver dog nok det, vi kalder oplevelsesruten. Det bliver en rute, der opfordrer til leg og bevægelse.

Lotte Kunstmann, landskabsarkitekt hos Viborg Kommune


Banebyparken forbindes med Søndersø via Banebystien. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Oplevelsesrute

En af hovedideerne med Banebyparken er at omforme terrænet til et blødt landskab med bakker og lavninger, ligesom der skal skabes trygge rum til sociale mødesteder.

Der skal ligeledes opføres en pavillon centralt i parken. Her skal der være offentligt toilet, mindre køkkenfaciliteter og mulighed for at opmagasinere grej til forskellige aktiviteter.

- Parkens store attraktion, hvis man kan sige sådan, bliver dog nok det, vi kalder oplevelsesruten. Det bliver en rute, der opfordrer til leg og bevægelse, og den vil få tre gennemgående figurer, sporarbejderen, hærvejsvandreren og en fantasifigur, fortæller Lotte Kunstmann.

De tre figurer vil sammen med skiltning og grafik fortælle om området og opfordre til bevægelse forskellige steder i parken.

- Nogle steder vil der være traditionelle legeredskaber, mens der andre steder vil være andre ting, der vil kunne benyttes mere bredt, siger Lotte Kunstmann.

Regnvandsbassinerne i parken skal have både praktisk og rekreativ funktion. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Sti til søen

Udover selve parken skal der også etableres en sti gennem både nye og eksisterende boligområder hele vejen ned til Søndersø.

Der er allerede lavet en tunnel under banen, som godt nok er lukket af lige nu, og så havde man faktisk også en drøm om en fodgængerbro over Aarhusvej.

- Den bro er der ikke blevet råd til, så i første omgang må vi nøjes med en støttehelle på Gl. Århusvej, så fodgængere kan komme sikkert ned til søen. Det kan jo så være, at der bliver råd til en fodgængerbro på et senere tidspunkt, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby.

Banebystien fra parken til Søndersø er budgetteret til fem millioner kroner.

Park og sti forventes at være færdiganlagt i foråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce