Annonce
Viborg

Nu er der papir på den nye skov ved Arnbjerg

Skoven skal rejses her, hvor der nu dyrkes majs. Foto: Viborg Kommune
De første træer i Lindholm Skov, sponseret af Lindholm Biler, vil blive sat i jorden af lokale skolebørn til efteråret.
Annonce

Viborg: Klima- og miljøudvalget sagde tilbage i april ja til, at en ny kommunal skov, sponseret af Lindholm Biler, kunne komme til at hedde Lindholm Skov.

Nu har parterne så at sige fået papir på hinanden, og de første træer i den nye skov mellem Arnbjerg og Bruunshåb skal plantes til efteråret.

Det sker i et samarbejde med landsorganisationen "Plant et træ", som blandt andet har det som et formål at involvere børn i træplantning.

De første træer skal da også efter planen sættes i jorden af børn fra Overlund Skole og Møllehøjskolen.

- Det er et supergodt projekt, hvor børnene får mulighed for at lære om skovens træer og buske sådan helt tæt på, siger skov- og landskabsingeniør Rune Rauff Schultz fra Viborg Kommune.

Han fortæller, at den nye skov kommer til at bestå af en blanding af eg, skovfyr, hassel, lind, slåen og vild æble. Arterne er valgt, så de passer til jordforholdene på arealet og giver mulighed for at skabe en stabil og fremtidssikret skov med mange insekter, fugle og andre dyr.

Annonce

To hektar om året

Den nye skov bliver på i alt 10 hektar, og der skal efter planen tilplantes to hektar om året de næste fem år.


Det er et supergodt projekt, hvor børnene får mulighed for at lære om skovens træer og buske sådan helt tæt på.

Rune Rauff Schultz, skov- og landskabsingeniør i Viborg Kommune.


At plantningen af skoven giver en god mulighed for, at rigtig mange børn kommer til at lære om træer og buske, er langt fra det eneste, der glæder Rune Rauff Schultz.

- Der er rigtig mange positive effekter af det. Skoven rejses mellem to private skovområder, så vi får et meget større sammenhængende stykke skov til stor glæde for dyrene. Derudover er der jo også den positive CO2-effekt, siger Rune Rauff Schultz.

- Så skal vi jo heller ikke glemme den rekreative side af sagen. Den her skov vil helt sikkert blive til stor glæde for de mange beboere i Arnbjerg-området, som nu får en offentlig skov meget tæt på, siger Rune Rauff Schultz.

Viborg Kommune etablerer stier på arealet, så besøgende kan følge skovens udvikling, og på lidt længere sigt er der mulighed for, at der kan komme flere faciliteter til friluftsliv. Det kunne være madpakkehus, mountainbikespor eller lignende tiltag.

Der skal plantes to hektar skov om året de næste fem år. Illustration: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce