Annonce
Viborg

Efter halvandet år: Nu er det slut for Viborg Street Food

Natasha Rasmussen, Alison Pitchett, Mike Pitchett og Dan Pitchett er blandt gæsterne på Viborg Street Foods sidste åbningsdag. Alison og Mike Pitchett er kommet til Viborg for blandt andet at være med til lukningen. Foto: Flemming Sørensen
Viborg er ikke stor nok til et street food-marked, konstaterer lederen på sidste åbningsdag.
Annonce

Viborg: Da Torsten Nielsen som borgmester i Viborg klippede snoren til indvielsen af Viborg Street Food for godt halvandet år siden, var forventningerne til stedet høje. Atten forskellige spisesteder samlet under ét tag var en nyskabelse i byen, og den daglige leder Pablo Fouilloux var fuld af ideer til, hvordan stedet skulle udvikle sig.

Men lørdag aften var det slut. For sidste gang havde der været gæster i den forhenværende Rema 1000-butik, hvor antallet af spisesteder efterhånden var blevet reduceret til syv. Det hele blev rundet af med levende musik og en slags fest for kunder og en del af de medarbejdere, der har været med i projektet gennem de knap 21 måneder, det nåede at eksistere.

- Selvfølgelig er det underligt. Da jeg vågnede i morges, vidste jeg, at det var vores sidste dag i dag. Det har været en stor del af mit liv i to år - og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal. Det er mærkeligt, konstaterer Pablo Fouilloux.

Dagen igennem havde han overskud til at snakke med gæster og sørge for, at de besøgende hyggede sig. Men fra søndag morgen tilbagestår der kun en masse papirarbejde - og at få alt inventaret fra de mange spisesteder fjernet.

- Tiden har jo nok vist, at Viborg ikke er stor nok til et koncept som Viborg Street Food. Det er da ærgeligt. Om jeg fortryder? Det er et godt spørgsmål. Og det ved jeg faktisk ikke, lyder det fra Pablo Fouilloux efter en længere tænkepause.

Pablo Fouilloux (tv) har været leder af Viborg Street Food siden åbningen i november 2017. På den sdiste åbningsdag tog han sig tid til at hygge om de sidste gæster.
Annonce

Gæster fra England

Det kan godt være, der ikke er så mange besøgende på denne sidste dag. Til gengæld er nogle af dem faktisk kommet rejsende helt fra England for at kunne være med til at markere den lidt triste dag. Det drejer sig om ægteparret Mike og Alison Pitchett, som har valgt at bruge noget ferie på at besøge sønnen Dan og dennes kæreste Natasha Rasmussen i Viborg.

- Vi var her, da stedet åbnede, og vi kan godt lide atmosfæren. Det er trist, at det må lukke. Og det er synd for dem, der ikke længere har et job her, lyder det fra ægteparret.

- Vi er på besøg hos vores søn i Viborg, og så syntes vi, det var naturligt at komme forbi på den sidste åbningsdag.

Dan Pitchett har boet i Viborg stort set lige så længe, som Viborg Street Food har eksisteret. Han har været hyppig gæst på stedet og synes, det er en skam, at det ikke længere er en mulighed, når man skal en tur i byen.

- Jeg tror, jeg kommer til at savne et sted som det her, siger han.

Annonce

En café i stedet

Veninderne Kathrine Jensen og Winnie Lorentsen er nogle af den sidste dags gæster hos Viborg Street Food. De har valgt at spise hos Café Reborn - og det er ikke første gang, det er sket.

- Vi var med til fællesspisning hos Café Reborn for et stykke tid siden, og dengang var her mange mennesker. I hvert fald hos Reborn, mens der ikke var ret mange gæster de andre steder herinde, fortæller de.

- Faktisk er vi endt hos Café Reborn alle de gange, vi har været her. Og vi havde talt om, at vi lige skulle nå det en sidste gang, inden Street Food lukker. Hvis det skulle være, skulle det jo være i dag, lyder det fra de to veninder. I den tid, Viborg Street Food har eksisteret, har de måske besøgt stedet fire-fem gange.

- De har forsøgt sig med mange ting. Også med levende musik og foredrag. Men Viborg er nok ikke stor nok til et sted som det her. Vi har efterhånden mange spisesteder i byen. Og faktisk er Street Food ikke noget billigt sted. Så man kan lige så godt vælge en café i stedet for, er veninderne enige om.

Hvad der skal ske med lokalerne, som tidligere har huset en stor Rema 1000, vides endnu ikke.

Så er det slut...
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce