Annonce
Viborg

Nu er det slut med den gamle uniform: Spejderne smider skjorten

Spejderleder Didde-Sofie Dalsgaard glæder sig til at få den nye trøje, som hun mener er klart mere moderne. Foto: Morten Pedersen
De Grønne Pigespejdere har haft den samme uniform i 25 år, men nu er det slut med den genkendelige grønne skjorte. Den bliver erstattet med en mere moderne spejdertrøje – og det skaber glæde i Houlkær-gruppen.
Annonce

Viborg: Alle kan se den for sig. Den grønne spejderuniform med de mange påsyede mærker, og tørklædet der er bundet med en perfekt knude rundt om halsen.

Men billedet af de grønne pigespejdere er nu forældet. Det er slut med den genkendelige grønne skjorte, og det skal ikke længere hedde en uniform.

Fra nu af kan spejderne se frem til at skulle bære en grøn trøje med en skæv lynlås og et lille logo. Tørklædet får lov at blive, mens mærkerne forsvinder.

Beslutningen har givet anledning til stor kritik fra nogle af spejderne, mens andre har været ellevilde med den nye trøje.

- For nogen har det at skifte den grønne skjorteuniform ud været et stort tab. For andre handler det mere om mærkerne, der ikke længere skal være på tøjet, og for andre igen er det tørklædet, der er det vigtigste for at vise, at man er spejder, siger 27-årige Didde-Sofie Dalsgaard, der er spejderleder i Houlkær.

Sådan kommer den nye trøje til at se ud. Det verdenskendte tørklæde forsvinder ikke, men det gør mærkerne på tøjet derimod. Tegning: De Grønne Pigespejdere
Annonce

En glædelig nyhed

For den unge spejderleder har det været en glædelig nyhed at skulle skifte den gamle uniform ud.

- Jeg ved, at nogen mener, skjorten gav et professionelt look, som var godt til de mere officielle ting. Personligt har jeg aldrig været hel vild med uniformen, for jeg synes ikke, den er så pæn, og jeg synes ikke, den er passende for det, vi laver som spejdere. Den er ikke særlig praktisk, og så er den lidt gammeldags, synes jeg.

Didde-Sofie Dalsgaard var derfor glad, da bestyrelsen til et lederkursus viste hende og de andre spejderledere trøjen.

- Jeg synes, det er en enormt flot trøje, og jeg glæder mig, til vi får den. Jeg har også sagt til pigerne, at det jo er sjovt og lidt specielt, at vi nu kommer til at have både en gammel uniform og en ny spejdertrøje. Især om mange år, når det er en selvfølge, at spejderne har trøjer uden mærker, siger hun.

Annonce

Vigtige mærker

Netop mærkerne er en af de ting, der har skabt flest frustrationer blandt pigespejderne. De forsvinder nemlig fra trøjen.

- Dem, der har været mest ked af, at mærkerne ikke længere skal være på tøjet, er dem, der har kæmpet i mange år for dem, og som er stolte over at vise frem, hvad de har udrettet, siger spejderlederen og fortsætter:

- Jeg er da også stolt af mine mærker. Men jeg har det egentlig fint med, at de ikke skal sidde på tøjet, for selvom de ikke er synlige på trøjen, så har jeg jo ikke mistet dem.

Didde-Sofie Dalsgaards spejderpiger har overvejet flere forskellige måder at kunne opbevare mærkerne på i fremtiden. Der er blevet foreslået en bøllehat med mærker, eller at de kan sidde på skoletasken.

- Til at starte med var pigerne meget kede af, at mærkerne ikke længere skulle være på skjorten, fordi de troede, de mistede dem helt. Selve skjorten var de ikke kede af at miste, det var mere mærkerne. Men nu glæder de sig til at være med til at beslutte, hvor vi så skal have dem, fortæller spejderlederen.

Trøjerne bliver klar til foråret, og så venter der en udfasningsperiode, hvor skjorterne langsomt skal byttes ud med trøjerne.

De Grønne Pigespejdere siger farvel til den velkendte grønne uniform til fordel for en mere moderne trøje med lynlås.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce