Annonce
Bjerringbro

Nu er toilettet kommet til Rødkærsbro

Rødkærsbro vandt i 2019 konkurrencen om at blive årets lokalområde. Billedet er fra præmieoverrækkelsen i Lunden. Arkivfoto: Morten Pedersen
Plan om plantedag i Lunden så borgerne kan få ejerskab til anlægget.
Annonce

Rødkærsbro: Hvis man kører på Bjerrevej i Rødkærsbro og undrer sig over den sorte bygning, som pludselig står i Lunden, så er det den nye toiletbygning, som nu er ankommet.

I mere end et halvt år har entreprenørfirmaet Ole Mikkelsen A/S arbejdet med områdefornyelsen i Rødkærsbro. Der mangler dog enkelte ting, før arbejdet er færdigt.

- Vi har ventet længe på toilettet, nu er det kommet, men det varer et par uger med at installere det, og så er det klar, siger projektleder ved Viborg Kommunes Teknik & Miljø, Therese Agerkilde, som er tovholder på områdefornyelsen i Rødkærsbro.

Toiletbygningen er fremstillet af glasfiber-armeret polyester, som kræver et minimum af  vedligeholdelse. Et handicapvenligt toilet stod højt på ønskesedlen, da borgerne diskuterede modernisering af Lunden, og nu er det næsten klar til brug.

Områdefornyelsen omfatter også området langs Jernbanegade mellem Dagli'brugsen og  Rødkærsbro Station, hvor de gamle lindetræer er fældet og nye mindre træer er plantet. Her er også anlagt nye parkeringspladser, og hele området er blevet meget mere lyst. BaneDanmark og DSB deltager også i projektet ved Jernbanegade og skal også bidrage til vedligeholdelsen.

I bedene skal der sås blandede blomsterfrø, og blomsterne skal kunne ses, så området får en såkaldt wauv-effekt med masser af blomster i forskellige farver.

Blomster skal der også til i Lunden, og Therese Agerkilde håber, at der på et tidspunkt i løbet af efteråret kan inviteres til en plantedag, som man tidligere har gjort i Møldrup.

- Hvis folk selv er med til at grave huller og bestemme, hvor blomsterne skal være, så får de også ejerskab til stedet, siger hun, som håber, det kan blive en fredag eftermiddag eller en lørdag formiddag - dog afhængig af corona-restriktionerne.


Hvis folk selv er med til at grave huller og bestemme, hvor blomsterne skal være, så får de også ejerskab til stede

Therese Agerkilde, projektleder.


Da Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening i september 2019 fejrede Lundens 100 års jubilæum, var den største gave udsigten til en opdateret udgave af anlægget. Med nye snoede stier, parkbelysning og mulighed for et hvil på en drejestol er gaven næsten på plads.

Lunden rummer meget historie, stenen her fortæller, hvornår det store egetræ tæt på Bjerrevej blev plantet. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce