Annonce
Bjerringbro

Nu får Grimsbjerg sin overgang

Tilbage i 2017 indsamlede Niels Grimsbjerg, der er formand for Oasens styregruppe, 247 underskrifter i forbindelse med ønsket om en fodgængerovergang på Brogade. Nu er ønsket gået i opfyldelse. Arkivfoto
Teknisk Udvalg bevilger 520.000 kroner til trafikale forbedringer i området mellem Storegade og Gudenåen, inklusiv en fodgængerovergang eller et helleanlæg på Brogade ved Oasen.

Bjerringbro: Det var i begyndelsen af 2017, at en gruppe borgere med formand for styregruppen på Oasen Niels Grimsbjerg i spidsen, sendte et brev samt en stor bunke underskrifter til borgmesteren og relevante politikere, hvor de bad Viborg kommune om at etablere fartdæmpende foranstaltninger samt fodgængerfelt på Brogade.

Helt konkret var der tale om strækningen mellem viadukten og op forbi Oasen, hvor der er dårligt udsyn, og rigtig mange ældre mennesker skal passere vejen.

Dengang fortalte Niels Grimsbjerg, at pensionisternes hus hver uge besøges af godt 400 ældre medborgere, og at en del af dem skal over gaden.

- De har meget svært ved at nå over gaden, ikke mindst fordi de går lidt langsommere end andre fodgængere, og det er et under, at der endnu ikke er sket en alvorlig ulykke på strækningen, sagde Niels Grimsbjerg dengang.

Og fremadrettet bliver risikoen for at en stakkels pensionist rammes af en bil endnu mindre, for i forbindelse med punkt 12 på dagsordenen på Teknisk udvalgs møde, som omhandlede diverse delprojekter, der forslås realiseret fra kontoen "Tiltag til forbedring af bymidten i Bjerringbro, kan man læse, at der er afsat 520.000 kroner til trafikale forbedringer omkring "Det nye Land".

Annonce

- Det er virkelig dejligt, at der er blevet lyttet til os, for de trafikale forhold har ikke ændret sig til de bedre, siden vi sendte brevet og de mange underskrifter ind

Niels Grimsbjerg, formand for styregruppen på Oasen

Ekstra penge

Her står: I helhedsplanen for Bjerringbro indgår flere forslag om at forbedre de trafikale forhold i området mellem Storegade og Gudenåen, kaldet "Det nye Land". Nogle forslag er primært relevante, hvis der en større fornyelse og fortætning af området. Forslaget om at forbedre forhold for gående i området er dog relevant allerede i dag og kan løses i flere forskellige kvalitetsniveauer. Det forslås at etablere et helleanlæg/fodgængerovergang på Brogade ved Oasen.......

- Det er virkelig dejligt, at der er blevet lyttet til os, for de trafikale forhold har ikke ændret sig til de bedre, siden vi sendte brevet og de mange underskrifter ind, siger Niels Grimsbjerg, der var blevet tippet om, at der var fundet nogle ekstra penge, som kunne bruges på dette projekt.

- Jeg har også i et stykke tid skulle høre fra en masse mennesker, der har spurgt mig, hvornår vi får "Grimsbjergs overgang", så det bliver rart fremadrettet at kun sige nu, siger Niels Grimsbjerg med et smil.

Fra politisk side er man glad for at det nu er lykkes at finde penge til projektet.

- Problematikken har da ligget mig på sinde, og vi har ikke været blinde for underskriftsindsamlingen, og derfor var det dejligt, at vi kunne lægge projektet ind under samme kappe som forbedringer af bymidten, for ellers var der ikke som sådan budgetteret med bedre og sikre trafikale forhold på Brogade, siger Martin Sanderhoff (S), der netop sidder i Teknisk Udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkobilist taget med viagra i bilen

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Viborg FF For abonnenter

Jesper Christiansen har overvejet stop siden februar: - Nogle gange bliver noget vigtigere end fodbold

Annonce